BEDRIFTSTEKNOLOGI

CAG overtar danske på billigsalg

Computer Advances Group (CAG) fusjonere med det danske programvare-selskapet Activ Informatik og slipper unna med en pris som etter norske forhold må ses på som meget rimelig.- Dette er en svært gunstig avtale, sier økonomidirektør i CAG, Ørjan Gjerde, til digi.no.

Eirik Flaa
6. okt. 1997 - 13:17

Computer Advances Group fortsetter å styrke sin virksomhet i Danmark. Etter oppkjøpet av Cohen & Martens i februar, fusjonerer nå CAG med programvareselskapet Activ Informatik. I likhet med Cohen & Martens er Activ Informatik forhandler av det danske økonomistyring-systemet Concorde XAL, og CAG er allerede i ferd med å lage et felle grensesnitt med Concorde XAL og selskapets eget salgsstøtteprogram Medea. Noe av hensikten med fusjonen er også at Activ Informatik skal tilføre CAG generell kompetanse til bruk ved implementering av CAG sin egen programvare.

- Selv om markedet for kompetanse er presset også i Danmark er tilgangen fortsatt bedre enn i Norge, sier økonomidirektør i CAG, Ørjan Gjerde, til digi.no. Han forklarer at Activ Informatik dessuten er et viktig ledd i styrkingen av selskapets Concorde XAL-satsing.

- Activ Informatik-medarbeiderne har vært svært positive til at de nå skal spille på samme lag som Cohen & Martens. Sammen vil de to selskapene bli en prioritert kunde av Dangaard Data, selskapet bak Concorde-programvaren, sier Gjerde som også er svært fornøyd med prisen som foreløpig er avtalt til å være 55.910 nye aksjer til kurs 78, og inntil 900.000 kroner i kontantvederlag. Kontantvederlaget avhenger av resultatet.

- Dette er en svært rimelig pris, sier Gjerde, som med fusjonen utvider CAGs stab med totalt 16 ansatte.

Fusjonen mellom CAG og Activ Informatik vil få regnskapsmessig virkning fra 01.01.98. På dette tidspunkt vil CAG kontrollere 3 forretningsenheter i Danmark, ettersom de fra før eier Lan International Danmark.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.