RESULTATERFINANS

CAG selger datteren for 200 millioner

Computer Advances Group (CAG) vil selge datterselskapet LAN International (LANI) for opp mot 27 millioner dollar, tilsvarende 200 millioner kroner. Børsverdien til CAG var på 122 millioner kroner da aksjen ble suspendert sist fredag. Kursen på CAG steg kraftig i forkant av offentliggjøringen av dagens avtale.

Jørgen Christiansen
5. okt. 1998 - 10:58

LANI er det mest omtalte selskapet i Computer Advances Group. Selskapet lager reklamestyringsprogramvare for kabel-TV (Digital Traffic and Billing) og radio (Digital Sound Manager). Rett før jul 1997 ble det gjennomført en rettet emisjon i denne virksomheten på 20 millioner kroner, noe som priset selskapet til 200 millioner kroner.

I etterkant av emisjonen falt kursen til CAG så lavt at verdiene i LANI alene oversteg selskapets børsverdi. Dette skyldtes både usikkerhet knyttet til eiersiden i selskapet og katastrofalt dårlig drift av hele gruppen. I første kvartal alene bidro LANI med et tap på 5,1 millioner kroner.

LANI har så langt overhodet ikke vært noen suksess for CAG, og det har vært spekulert i at selskapet har ønsket å børsnotere LANI som et eget selskapet på samme måte som Itera (tidligere Softcon) nå børsnoteres.

Dagens avtale er en intensjonsavtale mellom CAG og det amerikanske mediaselskapet Capstar Broadcasting Corp. Partene skal i løpet av 45 dager utarbeide en endelig avtale. Foreløpig er prisen ved et salg av LANI satt til 27 millioner dollar, hvorav 15 millioner utbetales kontant ved overtakelse, og de resterende 12 millionene kommer som en tilleggsbetaling avhengig av salget av LANIs produkter i 1999 og år 2000.

CAG skal drive LANI delfinansiert av Capstar frem til 30. april 1999 da Capstar etter planen skal fusjonere med Chancellor Media Corp.

I første halvår hadde CAG et bokført underskudd på 20 millioner kroner. Ved fremleggelsen av resultatene etter første kvartal sa CAG-investor Sjur Svabo til digi.no at han regnet det som sannsynlig at selskapet ville være splittet i tre innen utgangen av året (se relaterte artikler i margen til høyre).

Capstar hadde et resultat etter skatt på 112 millioner dollar i andre kvartal. Fusjonen mellom Chancellor og Capstar vil skape USAs største radioselskap med totalt 463 radiostasjoner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.