BEDRIFTSTEKNOLOGI

Caldera angriper Windows 95 i retten

Dommeren har latt programvarehuset Caldera utvide sitt søksmål mot Microsoft med en påstand om at den tette koplingen mellom Windows 95 og MS-DOS er et konkurransevridende utspill i strid med antitrust-lovgivningen.

Eirik Rossen
11. feb. 1998 - 11:13

I en pressemelding sier Caldera-sjef Bryan Sparks at Microsoft laget denne "kunstige og ulovlige koplingen" for å hindre konkurranse.

Caldera kjøpte rettighetene til MS-DOS-alternativet DR-DOS fra Novell for noen år siden, under Novells første "saneringsperiode" tidlig på 1990-tallet. Systemet ble opprinnelig utviklet av Digital Research, og fungerte utmerket på Intel-baserte maskiner helt til Microsoft la inn en sperre mot det i en oppgradert utgave av Windows 3.1.

Caldera hevder å kunne demonstrere at Windows 95 kjører utmerket på DR-DOS, at det ikke finnes noen teknologisk gjensidig avhengighet mellom Windows 95 og MS-DOS, og at Windows 95 ikke er noe operativsystem, men et grafisk skall.

Caldera og Microsoft skal møtes i en føderal domstol i Salt Lake City i delstaten Utah i natt norsk tid.

Caldera er ellers kjent for sitt engasjement for operativsystemet Linux, som det også tilbyr applikasjoner til.

Ifølge News.com betraktes saken som viktig fordi den kan sette anklagene fra justisdepartementet i Washington om at Microsoft utilbørlig knytter sammen Windows 95 og Internet Explorer i et historisk perspektiv. Avgjørelsen om at Caldera har anledning til å utvide søksmålet mot Microsoft betraktes som et slag mot Microsoft

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.