Caldera satser på Linux for dedikerte enheter

En Linux-variant kalt Embedix skal gradvis overta rollen til DR-DOS i avanserte kasseapparater, webbokser for TV og liknende.

En Linux-variant kalt Embedix skal gradvis overta rollen til DR-DOS i avanserte kasseapparater, webbokser for TV og liknende.

Calderas avdeling for tynne klienter - Thin Clients - døpes samtidig om til Lineo. Navneendringen er motivert av en partneravtale med et selskap Caldera foreløpig bare vil vise til som "verdens ledende leverandør av dedikert datateknologi". Navnet på dette selskapet skal kunngjøres på messen LinuxWorld 9. august.

Det vil bli vurdert å skille ut Lineo som eget selskap, ifølge toppsjef i Caldera, Bryan Sparks.

Caldera har i mange år tjent gode penger på å levere sin DR-DOS - i sin tid en mektig utfordrer til Microsofts MS-DOS - som operativsystem til dedikerte enheter. Etter hvert som mange av disse systemene går over til 32 biters prosessering, trengs en oppfølger. Embedix beskrives som en delmengde av Calderas Linux-variant OpenLinux.

Blant DR-DOS-programvaren som skal portes til Embedix er nettleseren WebSpyder, døpt om til Embrowser. Lineo skal også markedsføre utviklingsverktøyet Hurricane, spesielt tilrettelagt med tanke på Embedix i dedikerte enheter.

Caldera vil ikke opplyse hvilke elektronikkleverandører som har avtalt å bruke Embedix, men innrømmer å ha ført samtaler med Sony. Selskapet vil bruke LinuxWorld til å markedsføre flere nye Linux-baserte forbrukerapparater.

Caldera har gjort seg bemerket gjennom en omfattende rettsprosess mot Microsoft, der selskapet har vunnet flere innledende slag.

Til toppen