Caldera tilbyr Linux-kompatibel Unix

Linux-distributøren Caldera har lansert Open UNIX 8, en videreføring av SCOs UnixWare som skal kunne kjøre Linux-applikasjoner i datasentermiljøer, uten rekompilering.

Caldera kunngjorde i august i fjor at det ville overta den ærverdige distributøren av Unix til Intel-plattformen, Santa Cruz Operation (SCO). I februar ble det kjent at de opprinnelige betingelsene ble reforhandlet, for å gi Caldera fulle rettigheter til SCOs UnixWare og dette systemets forgjengenger OpenServer, som ikke er videreutviklet siden 1999.

Caldera lanserte Open Unix 8 under den pågående CeBIT 2001-messen i Hannover. Operativsystemet er en direkte videreføring av UnixWare 7, der teknologi kjent som "Linux Kernel Personality" (LKP) er innlemmet. Open Unix 8 skal kunne kjøre alle applikasjoner utviklet for UnixWare, samt "de fleste" Linux-applikasjoner.

Open Unix 8 posisjoneres som et robust, fleksibelt, pålitelig og skalerbart system, beregnet på store miljøer. Med evnen til å kjøre Linux-applikasjoner uten rekompilering, mener Caldera at systemet er den beste løsningen for dem som ønsker å kjøre Linux-applikasjoner i et datasenter. Ideen er at Open Unix 8 kombinerer det beste fra Unix og Linux, og utgjør en egnet plattform når intensive applikasjoner skal kjøres på Intel-baserte maskiner.

Slagordene som dette skal markedsføres under, er "Forene Unix med Linux for næringslivet", og "bygge bro til Linux i datasentermiljø".

Caldera har fordelt LKP til en gruppe kunder, til utprøving med UnixWare 7.1. I april vil utvalgte kunder få tilgang til en beta-utgave av Open Unix 8. Fra sommeren vil Open Unix 8 markedsføres åpent, blant annet som en viktig oppgradering til UnixWare 7.

Da vil Calderas overtakelse av Unix-delen av SCO være sluttført. Den delen av SCO som ikke overtas av Caldera, vil fortsette under navnet Tarantella. Dette selskapet vil markedsføre løsninger for "webifisering" av ferdige applikasjoner.

Til toppen