BEDRIFTSTEKNOLOGI

California sier ja til kryptering

Begge kamrene i delstatsforsamlingen i California har enstemmig vedtatt en resolusjon som ber Clinton-regjeringen umiddelbart avskaffe eksportbegrensningene mot krypterende programvare.

Eirik Rossen
9. sep. 1997 - 10:55

Presidenten i delstatsforsamlingens annet kammer, demokraten Cruz Bustamante, sa etter avstemningen at selskaper i California går glipp av et globalt marked på 65 milliarder dollar på grunn av et nasjonalt lovverk på villspor.

I Washington behandles det nå tre ulike lovforslag rundt kryptering. Mens Representantenes hus ser ut til å støtte opp om kravet fra programvareindustrien og personvernaktivister om å tillate eksport og ubegrenset bruk av krypterte meldinger og dokumentoverføring på Internett, tenderer Senatet mot å støtte regjeringens ideer om eksportbegrensninger og offentlig innsynsrett i krypterte dokumenter og meldinger som ledd i kampen mot organisert kriminalitet.

Den toneangivende senatoren fra California, Diane Feinstein, er helt på linje med regjeringen og med FBI-sjef Louis Freehs uttalelser i forrige uke om at personvern på Internett må vike for det offentlige sikkerhetsbehovet. Hun har ennå ikke kommentert det enstemmige vedtaket i delstatsforsamlingen som taler henne midt i mot.

En vesentlig del av USAs programvareindustri er lokalisert i California.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.