Canada kaster kortene for regulering av nettgambling

Med en teknologisk utvikling som går raskere enn hva myndighetene kan holde tritt med, er Canada i ferd med å kaste kortene, i spillet om nettgambling.

Med en teknologisk utvikling som går raskere enn hva myndighetene kan holde tritt med, er Canada i ferd med å kaste kortene, i spillet om nettgambling.

- Et eneste rot, det er den eneste måten å beskrive nettgambling på, sier Peter Clark til Calgary Herald. Clark er nylig utnevnt til rådgiver for gambling i den kanadiske delstaten British Colombia.

- Selv om Canada skulle være i stand til å sette opp et rammeverk for å kontrollere nettgambling, er teknologien for langt fremme til at myndighetene kan regulere eller kontrollere den.

Ifølge Clark skal flere land allerede ha satt opp legale rammeverk for nettgambling, som gir spillere en trygghet når de spiller på nettet, samtidig som vinnerne har muligheten til å plassere pengene på hemmelige bankkonti utenfor likningsmyndighetenes rekkevidde.

Selv om canadisk lovverk forbyr sine innbyggere å delta i pengespill som ikke er godkjent av myndighetene, er det lite de kan gjøre med de som velger å bryte loven.

- Hvordan reiser vi tiltale mot noen på Grand Cayman? Og hvordan skal vi fange de som spiller der, skal vi krabbe gjennom linjene etter dem? spør Clark og får følge av Gerard Desroches, som er talsmann for den canadiske industrien.

- Canada kommer ikke til å sende et regiment til Belize for å stenge et casino, sier Desroches.

Selv om myndighetene går inn og stenger canadiske servere som driver med gambling, er det ingen vanskelig jobb for spilleoperatørene å flytte serverne utenlands. Dermed er lovmakerne like langt, eller som Clark sier det:

- Regjeringene kan vedta så mange lover de bare vil, om de ikke kan håndheve lovene, blir det hele litt meningsløst.

Til toppen