Canal+ aksjonerer mot fotballpuber

Puber og serveringssteder som i år har vist Premier League kamper ulovlig går en hardere framtid i møte. - Vi må slå ned på den ulovlige offentlige visningen, sier Bente Klemetsdal, daglig leder hos CANAL+.

CANAL+ innehar senderettighetene til Premier League i Norge, og normalt gjelder et CANAL+ abonnement for privat personer, men for å kunne vise fotballkampene på et offentlig sted trengs det abonnement for pub-visning. En rekke puber og serveringssteder har ignorert dette og benyttet seg av private abonnement.

- CANAL+ satser mye på sport i sitt tilbud, blant annet Premier League, Serie A og NHL, og for å forsatt gjøre det mulig å se CANAL+ sine sportsendinger på puber og serveringsteder må vi slå ned på den ulovlige offentlige visningen, sier Bente Klemetsdal, daglig leder hos CANAL+.

CANAL+ har derfor foretatt en storkontroll på puber og serveringssteder i utvalgte områder. De identifiserte ulovlige sendingsstedene har fått tilsendt brev med tilbud om å inngå kontrakt for neste sesong. De som tegner kontrakt vil unngå et erstatningskrav for forrige sesong.

- Vi har merket en voldsom pågang av puber og serveringssteder som ønsker å tegne kontrakter for neste sesong, sier Bente Klemetsdal (bildet t.h.).


- Det er tydelig at muligheten til å arrangere fotballkvelder gir betydelig økt besøk for mange steder.

Kontrollen har pågått siden i fjor og en rekke nye kontroller vil bli satt i gang for 2002/03 sesongen.

Utesteder som velger å ignorere sendingsforbudet vil bli anmeldt, betale erstatning og i verste fall måtte møte i retten.

Til toppen