TELEKOM

Canal Digital øker bredbåndsfarten

Åpner for høyere opplastingshastigheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. nov. 2010 - 09:51

Canal Digital kunngjorde i dag at selskapet fra den 1. desember vil justere hastigheten som støttes av det billigste og de to dyreste bredbåndsproduktene selskapet tilbyr via koaksialkabel eller fiber.

Kunder med det billigste abonnementet, Mini, får en svært forsiktig økning i opp- og nedslastingshastighetene – fra 0,9 til 1,0 megabit per sekund.

Større er økningen for kunder med enten Giga eller Giga Fiber-abonnement. Her økes nedlastingshastigheten fra 70 til 100 megabit per sekund. Opplastingshastigheten blir dog ikke endret.

De aktuelle kundene skal få hastighetsøkningen i løpet av desember.

Den 1. desember lanserer Canal Digital i tillegg en tjeneste som kalles for SuperAktiv. I likhet med dagens Aktiv-tjeneste er dette et påbyggingsprodukt til kunder som ønsker mer oppstrømshastighet enn det grunnpakkene tilby. Men der hvor Aktiv gir en dobling av hastigheten, gir SuperAktiv en hastighetsøkning på mellom 4,8 og 6 ganger i forhold til grunnhastigheten for 177 kroner i måneden.

Det betyr at kunder med Midi-abonnementet kan øke hastigheten fra 1 til 5 megabit per sekund. Maxi- og Mega-kundene kan øke hastigheten fra 2,5 til 12 megabit per sekund, mens kunder med Giga-abonnementet kan øke hastigheten fra 2,5 til 15 megabit per sekund.

Ifølge Canal Digital vil SuperAktiv fra starten av kun tilbys i utvalgte områder, men tjenesten skal rulles ut over resten av landet etter hvert.

Canal Digital økte de fleste av bredbåndshastighetene også den 1. desember i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.