Canal Digital-sjef inn i Schibsted-influert gründerstunt

Espen Asheim, avtroppende direktør i Canal Digital, skal lede en ny reiselivstjeneste på Internett. Prosjektet er et samarbeid mellom Schibsted-selskapene TV 2, Aftenposten og VG.

Espen Asheim, avtroppende direktør i Canal Digital, skal lede en ny reiselivstjeneste på Internett. Prosjektet er et samarbeid mellom Schibsted-selskapene TV 2, Aftenposten og VG.

Espen Asheim, Canal Digitals administrerende direktør, trekker seg fra selskapet for å starte en reiselivstjeneste på Internett. Foreløpig heter prosjektet "Nettreiser", men vil skifte navn til uken.

"Nettreiser" eies av Schibsted-selskapene TV 2, Aftenposten og VG, og det er første gang i historien at disse samarbeider om et så stort medieprosjekt. Påtroppende administrerende direktør, Espen Asheim, sier til digi.no at reiselivstjenesten vil være i drift fra august.

- Vi kommer til å bruke redaksjonelt innhold fra både Aftenposten, VG og TV 2 på sidene, i tillegg til mulighet for å bestille reiser. Vi vil følge brukeren fra idé eller drøm til bestilling og evaluering. Og chatting. Vi vil legge stor vekt på temareiser og communities hvor brukerne kan diskutere ulike reisemål og ferieopplevelser, forteller Asheim.

Fra juni vil det nye, Schibsted-influerte selskapet ha rundt tolv ansatte, og Asheim regner med at de vil være oppe i 20 til 25 ansatte i løpet av de neste to årene. Da har nett-tjenesten planer om å satse nordisk også.

Men det var, ifølge Asheim, ikke noe lett valg å gå fra Canal Digital:

- Jeg har alltid hatt en drøm om å gjøre et skikkelig gründerstunt. Reiseliv på nett tror jeg er det området som vil vokse kraftigst de neste fem årene, og dette er en kjempemulighet. Spesielt med tre såpass sterke aktører på laget som det her er snakk om.

Med seg på laget får Asheim blant andre Erik Hovden fra Berg-Hansen Reisebureau, Rolf Erik Kjelseth, og Sverre Torp, i tillegg til en hel kundeservice-avdeling fra Nyman & Schultz Forretningsreiser.

- Det blir en herlig blanding av folk med reiselivs- og internetterfaring, sier han.

Svein Erik Davidsen, som har vært salgs -og markedsdirektør i Europay Norge, blir ny daglig leder i Canal Digital Norge etter Asheim.

I tillegg er Arne Kvalheim ansatt for å styrke den internasjonale delen av Canal Digital. Kvalheim kommer fra stillingen som salgsdirektør i Telenor Allmennkommunikasjon.

Til toppen