Canal Digital skal oppgradere alle nett

Canal Digital Norge annonserte i dag at selskapet har satt av flere hundre millioner kroner til å oppgradere kabelnettet til selskapets kunder. I løpet av de neste årene skal alle nett oppgraderes for å kunne levere et bedre Internett- og tv-tilbud. Akkurat nå fokuserer selskapet på å bygge ut nettet til eneboliger - noe som gjerne er langt dyrere per boenhet enn oppgradering av nettet til rekkehus og blokker.

Selskapet innrømmer at konkurransen i markedet er tøff, noe selskapet vil møte ved å tilby tv og Internett samlet.

- Internettforbindelse er et primærgode på linje med telefon. Alle må ha det. I tillegg har flatskjermenes utbredelse den siste tiden satt kraftig fokus på kvalitet på distribusjonen av signaler. Med oppgraderingen som vi jobber med nå vil våre kunder få en svært rask internettforbindelse. Dette gir også stor kapasitet for de kommende HD-kanalene, og interaktivt innhold gjennom digitale set-top bokser, sier administrerende direktør i Canal Digital Norge, Svein Erik Davidsen, i en pressemelding.

For å kunne tilby tilstrekkelig kvalitet, vil Canal Digital øke båndbredden i nettet til 862 MHz.

- Vi har tro på at en kombinasjon av internett med høy kapasitet og rimelig inngang til digital-tv vil bli godt mottatt i markedet, og gleder oss til å gå ut å vise kundene hva vi kan levere, sier Davidsen

Til toppen