Canal+ lanserer nytt fotballspill

Et nytt spill for alle med en fotballmanager i magen ser dagens lys i morgen.

Et nytt spill for alle med en fotballmanager i magen ser dagens lys i morgen.

Klokken 10:00 i morgen tidlig lanserer Canal+ i samarbeid med svenske Jadestone Group AB spillet Canal+ Football Manager (CPFM) på norsk, noe som selskapene hevder vil være det mest realistiske, Internett-baserte fotballspillet til nå.

I spillet konkurrerer man med tusenvis av andre managere om å lede et fotballag. Man kan kjøpe og selge spillere, forhandle med andre managere, trene laget og legg opp taktikken og velge ut spillere i forkant av kampene.

De 550 lagene og mer enn 10.500 fotballspillerne som er med i spillet er hentet fra 11 av Europas fotballigaer. Dette inkluderer Premier League (England), First division (England), Serie A (Italia), Primera (Spania), Bundesliga (Tyskland), Ligue 1 (Frankrike), Allsvenskan (Sverige), Superettan (Sverige), Tippeligaen (Norge), Superligaen (Danmark) og Eredivisie (Nederland). Men alle ligaene unntatt den danske består av 18 lag, også de ligaene som ikke gjør det i virkeligheten. Dette forklares med at sesongen skal bli like lang for alle lag. Den danske ligaen består av tolv lag, og der spiller man tre kamper mot hvert lag i løpet av sesongen.

Selv om det er 550 lag med i spillet, er det bare 192 av dem man kan være manager for. De andre lagene ledes av en datamaskin.


Det er ingen begrensninger i hvor mange som kan spille CPFM. Spillet er bygget opp i en mengde ulike verdener. I hver verden er det 192 virkelige managere som spiller mot hverandre. For lagene kan også spille i Mesterligaen og Europacupen.

I spillet vil det finnes både et meldingssystem, et diskusjonsforum og en "chatteside" hvor spillerne kan utveksle meninger seg i mellom. I tillegg finnes det for hver verden en avis hvor managerne selv kan fortelle om siste nytt.

Spillet tilbyr også flere mobile tjenester hvor en manager kan få tilgang til tidligere ukjent informasjon om sine spillere. Spillet koster ifølge Canal+ mindre en 1 krone per dag, og avgiften går til å holde spillet i gang og til å videreutvikle og forbedre spillet.

-- Selv om spillet er avansert og detaljrikt, så er det lett å komme i gang og veldig engasjerende å spille, sier Erik Thorstvedt, fotballekspert på Canal+ og keepertrener på landslaget, i en pressemelding.

Alle fotballspillerne i CPFM er virkelige fotballspillere, med virkelige egenskaper. Er en fotballspiller rask i virkeligheten skal han også være rask i spillet til Canal+. Når spillet starter opp tilhører fotballspillerne den klubben de tilhører i virkeligheten, men det er opp til brukerne å selge og kjøpe spillere for å forbedre lagets forutsetninger.

Du finner Canal+ Football Manager på denne siden. For å få mer detaljer om spillet kan det lønne seg å gå inn på den svenskspråklige delen av tjenesten som allerede er i full drift. Bildene i denne artikkelen er hentet for det meste hentet derfra.

Spillet krever at du har Internet Explorer 5 eller nyere og Macromedia Flash 6. Det er nok også fornuftig å ha bredbåndsaksess til Internett.

Til toppen