Cap kapper 40 nordmenn til

Like før jul var det 80 norske medarbeidere som måtte gå. Nå forlater 40 nye Cap-ansatte Cap Gemini-skuta. Ottar Skeide hevder likevel at Cap satser for fullt på konsulentsiden i 2002.

- Vi har i den siste tiden opplevd et sviktende marked, spesielt innenfor management consulting. Derfor tilbyr vi nå sluttpakker til omlag 40 medarbeidere, opplyser salgs- og markedsdirektør Ottar Skeide i Cap Gemini Ernst & Young.

Det er tredje gang på under ett år at selskapet må innse at konsulentmarkedet er knalltøft. I juni i fjor skar Cap Gemini ned med 25 stillinger og gjentok operasjonen med 80 ansatte i november i fjor. Selskapet kunngjorde internasjonale nedskaleringer i to runder, på hneholdsvis 2.700 og 600 medarbeidere i alle datterselskapene.

Les saken her:

- Det er ingen spesielle hendelser som gjør at vi nå kutter. Det er viktig for oss å understreke at vi fortsatt har ambisjoner og planer for området management consulting, sier Skeide til digi.no som hevder at Cap ikke rammet noe hardere enn konkurrentene.

Til sammen har 145 ansatte forsvunnet siden juni 2001, i den siste runden jobbet de fleste innen området ledelsesrådgivning/management consulting i Oslo. De tidligere kuttene har blitt gjort jevnt i hele organisasjonen, både på virksomhetsområder og geografisk.

Det er nå til sammen 750 mennesker igjen i den norske virksomheten, hvorav totalt 100 nå jobber på konsulentområdet.

Til toppen