Capellas formelt ansatt som ny WorldCom-sjef

Tidligere Compaq-sjef Michael D. Capellas takket til slutt ja til å overta som CEO i kriserammede WorldCom.

Tidligere Compaq-sjef Michael D. Capellas takket til slutt ja til å overta som CEO i kriserammede WorldCom.

WorldCom Inc som tidligere i år erklærte USA-historiens største konkurs, prøver å reise seg fra ruinene med å toppe laget fra start. Med Michael D. Capellas (48) ved roret skal USAs nest største leverandør av langdistanse-telefoni gjenoppbygge tilliten ute hos investorer, analytikere, kunder og media.

Les om WorldCom-skandalen:

Capellas erstatter assisterende styreformann John Sidgmore som ble utnevnt til CEO så sent som i april etter at grunnlegger Bernard Ebbers trådte til side. Ebbers ga seg da det amerikanske kredittilsynet innledet granskning av lån som han hadde mottatt fra WorldCom.

Cappelas ble president i Hewlett-packard etter å ha ledet Compaq i fusjonsprosessen med Carly Fiorinas selskap. Han har et rykte på seg som en godt strukturert leder som hele tiden er på jakt etter muligheter til å kutte kostnader, har evne og vilje til å fatte beslutninger om rasjonaliseringstiltak og er sterkt fokusert på å selge tjenester.

Nye WorldCom startet jakten på ny toppsjef i september. I juli søkte selskapet konkursbeskyttelse under det såkalte Chapter 11-regelverket etter at det var avdekket 3,85 milliarder dollar i skjulte kostnader for å sminke de begredelige regnskapstallene for 2001 og inneværende års førstekvartal. I august ble ytterligere et ukjent tap på 3,33 milliarder dollar avdekket i regnskapene, og denne måneden ble det kjent at resultatet trolig vil bli forverret med enda to milliarder dollar...

Michael D. Capellas første uttalte prioritet i det tunge arbeidet han nå begynner på, er å få kontroll på selskapets enorme gjeldsbyrde på 41 milliarder dollar. Håpet er at WorldCom kan gjenoppstå som et sunt selskap innen midten av 2003.

Til toppen