Capgemini kjøpte dyrt, må selge billig

Capgemini kjøpte dyrt og må nå selge billig. Det kan være flere som er interessert i 10.000 konsulenter.

Capgemini kjøpte dyrt og må nå selge billig. Det kan være flere som er interessert i 10.000 konsulenter.

Paris-baserte Capgemini er en av de globale konsulent- og outsourcingsgiganten, men selskapet sliter med store underskudd i USA, det største IT-markedet i verden.

Capgemini vurderer den mest dramatiske løsningen - å selge hele den amerikanske organisasjonen med rundt 10.000 ansatte, skriver Wall Street Journal som har snakket med høystående kilder i selskapet.

Salget vil eksponerer en svært dårlig timinig. For helt på toppen av dotcom-bølgen, i februar 2000, kjøpte Capgemini konsulentdelen av Ernst & Young for friske 11,1 milliarder dollar. Nå kan Capgemini risikere å ikke få tilbake selv en tiendel.

USA-divisjonen står for en tredjedel av omsetningen i Cap Gemini og et salg villle også frata Capgemini muligheten til hjelpe virkelig globalt etablerte kunder. Men tapene har pågått lenge og i først halvår ble underskuddet på 24,6 millioner dollar.

Capgemini skal ha begynt å snakke med mulig kjøpere, forteller kildene til Wall Street Journal.

Det kan være mange kjøpere, men øverst på spekulasjonslisten vil nok mange sette opp HP. HP forsøkte å kjøpe PWC i 2000 for hele 18 milliarder dollar, men fikk nei fra PWC. To år senere takket selskapet ja til 3,5 milliarder dollar fra IBM. HP har enda ikke gjort noe stort konsulentselskap-oppkjøp.

Men IBM kan også være interessert og det finnes også andre muligheter som EDS og CSC.

Til toppen