KARRIERE

Capgemini med kvinnesterk ledelse

CapGemini gikk hardt til verks for å øke kvinneandelen av ledere og er kommet i mål.

Kvinneandelen i IT-bransjen har gått jevnt nedover siden dot.com døden i 2000, men det finnes unntak.

Capgemini har i dag 30 prosent kvinner i ledelsen, og andelen vokser i hele selskapet. Det var festtalen av tidligere Capgemini-sjef Walter Qvam om flere kvinner inn i ledelsen, som satt fart på mølla.

Ifølge Aftenposten skal Qvam på en firmafest i 2000 ha uttalt:

«Mitt mål er 30 prosent kvinner i ledelsen innen utgangen av 2003».

Lederutvikler Anne Grethe Solberg tok ham på ordet og satte igang et kvinneprogram. 13 kvinner gikk i gjennom nåløyet og fikk tilbud om å bli med. 13 menn i sjefsroller ble deretter trukket ut som mentorer for hver sin kvinne.

- Vi ønsket at programmet skulle være like utviklende for de mannlige som for de kvinnelige deltagerne, sier Solberg til Aftenposten.

De 13 parene har brynt seg på hverandre i hverdagslige lederdilemmar og i salgsarbeid.

I dag, fem år senere kan Capgemini slå fast at nesten alle de 11 kvinnene som fortsatt jobber i Capgemini har fått høyere stillinger etter at programmet ble avsluttet i 2002. Nå er det rundt 30 prosent kvinner i de øverste ledernivåene i selskapet.

Hege Harmann var blant dem som rykket opp til HR-sjef. Hun påpeker at barnefødsler ikke har vært til hinder for toppjobber. Flere av de 13 kvinnene som var med på kvinneprogrammet har fått barn både under programmet og etterpå. To av dagens kvinnelige toppsjefer fikk tilbudet om å rykke opp mens de var i barselpermisjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.