BEDRIFTSTEKNOLOGI

Capgemini satser mer på beslutningsstøtte

Et oppkjøp av to franske IT-selskaper gir ringvirkninger i Norge.

11. apr. 2011 - 10:04

I forrige uke meldte Capgemini-gruppen at de har kjøpt to franske IT-selskaper, Artesys og Avantias.

Artesys er kjent for Opidis, en løsning for å forvalte teknisk dokumentasjon som er spesielt bruk innen olje- og gass, energi, forsvar, kjemisk industri, legemiddelindustri og transport.

Avantias beskriver sin hovedsatsing som «content intelligence», det vil si løsninger for å utnytte informasjonsmengden skapt av bedriften selv og lagret i fritekst, kart og tegninger. Selskapet har kontor i Oslo, som spesialist innen forvaltning av bedriftsinnhold («enterprise content management» eller ECM).

Ronny Seehus, leder for «business information management» (BIM) i Capgemini Norge sier kjøpene vil gi ringvirkninger I Norge.

– Oppkjøpet av Avantias vil vesentlig styrke Capgemini sin leveransekraft innen ECM. Vi tror at virksomheters fokus på ustrukturert informasjon vil øke betraktelig de neste årene, sier han.

Seehus' avdeling teller i dag rundt 100 årsverk. Capgemini ser satsingen på BIM som en sentral del av arbeidet innen beslutningsstøtte og forretningsanalyse.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.