Capgemini ser sterk bedring

Capgemini Norge tapte 300 millioner kroner siden 2000, men nå retter regnskapene seg opp.

Dotcom-fallet rammet rammet mange hardt med mange, men Capgemini har slitt siden. Selskapet har tapte 101, 102 og 86 millioner kroner i årene fra 2001-2003.

Capgemini er et av de større IT-selskapene i Norge med en stab på 550 ansatte. Selskapet solgte nylig infrastruktur-delen med 90 ansatte til EDB.

Men nå er det slutt - IBM, Accenture og Telenor har sagt opp folk i år, men det gjør ikke Capgemini - selskapet øker staben i år.

I 2004 løftet IT-bransjen seg markant, men Capgemini endte likevel opp med et resultat før skatt på minus 18,7 millioner kroner.

Årsakene til de store underskuddene er oppkjøpet av konsuelentdelen av Ernst & Young og senere oppsigelser av flere hundre ansatte. Dette førte til dyre sluttpakker og dyre leiekontrakter - Capgemini sitter blant annet på en langsiktig leiekontrakt i Trondheim der to tredjedeler av kontoret står tomt.

- Vi hadde en driftsmargin på positive 4,5 prosent i fjor, det er avskrivninger som skaper et underskudd, forteller den ny Capgemini Norge-sjef Kjell Unfelt.

Capgemini roterer sine sjefer og nå bytter tidligere Norge-sjef Jan Erik-Karlsson jobb med tidligere Sverige-sjef Kjell Umfeldt.

Unfelt lover et sterkt forbedret resultat i år.

- Vi vil ende opp med et driftsresultat på rundt 10 prosent i år og omsetning vil øke med et tosifferet prosenttall, forteller Capgemini-sjefen.

Det er offentlig sektor og olje/gass-bransjen som vokser raskest for Capgemini. Bedt om å peke ut produkter og teknologier som løfter seg, påpeker Capgemini-sjefen det samme som resten av bransjen: De store pakkene SAP og Oracle samt .Net og Java.

I går meldte også selskapet at Nord-Amerika-kontoret som har slitt med store underskudd nå har fått rettet opp regnskapene.

Til toppen