Capgemini ser sterk bedring

Capgemini Norge tapte 300 millioner kroner siden 2000, men nå retter regnskapene seg opp.

Capgemini Norge tapte 300 millioner kroner siden 2000, men nå retter regnskapene seg opp.

Dotcom-fallet rammet rammet mange hardt med mange, men Capgemini har slitt siden. Selskapet har tapte 101, 102 og 86 millioner kroner i årene fra 2001-2003.

Capgemini er et av de større IT-selskapene i Norge med en stab på 550 ansatte. Selskapet solgte nylig infrastruktur-delen med 90 ansatte til EDB.

Men nå er det slutt - IBM, Accenture og Telenor har sagt opp folk i år, men det gjør ikke Capgemini - selskapet øker staben i år.

I 2004 løftet IT-bransjen seg markant, men Capgemini endte likevel opp med et resultat før skatt på minus 18,7 millioner kroner.

Årsakene til de store underskuddene er oppkjøpet av konsuelentdelen av Ernst & Young og senere oppsigelser av flere hundre ansatte. Dette førte til dyre sluttpakker og dyre leiekontrakter - Capgemini sitter blant annet på en langsiktig leiekontrakt i Trondheim der to tredjedeler av kontoret står tomt.

- Vi hadde en driftsmargin på positive 4,5 prosent i fjor, det er avskrivninger som skaper et underskudd, forteller den ny Capgemini Norge-sjef Kjell Unfelt.

Capgemini roterer sine sjefer og nå bytter tidligere Norge-sjef Jan Erik-Karlsson jobb med tidligere Sverige-sjef Kjell Umfeldt.

Unfelt lover et sterkt forbedret resultat i år.

- Vi vil ende opp med et driftsresultat på rundt 10 prosent i år og omsetning vil øke med et tosifferet prosenttall, forteller Capgemini-sjefen.

Det er offentlig sektor og olje/gass-bransjen som vokser raskest for Capgemini. Bedt om å peke ut produkter og teknologier som løfter seg, påpeker Capgemini-sjefen det samme som resten av bransjen: De store pakkene SAP og Oracle samt .Net og Java.

I går meldte også selskapet at Nord-Amerika-kontoret som har slitt med store underskudd nå har fått rettet opp regnskapene.

Til toppen