Capgemini-sjefen går av

Vil heller jobbe kundenært.

Capgemini-sjefen går av
Ola Furu går av som toppsjef i Capgemini Norge for å jobbe mer kundenært. Bilde: ORV

Ola Furu har selv valgt å gå av som administrerende direktør i Capgemini Norge, en stilling han har hatt i drøyt fem år.

– Han har levert gode resultater og har en veldig god standing i Capgemini-gruppen. Furu ønsket selv å forlate sjefstolen, forteller pressekontakt Gunilla Resare til digi.no.

Det skal være et ønske om å jobbe mer kundenært som ble utslagsgivende. Furu forlater ikke selskapet, men fortsetter nå karrieren i en rolle som såkalt global account executive. Det er en stilling som rapporterer til Capgeminis europeiske salgsledelse.

Furu har ellers rukket å utmerke seg med en Rosing-pris som årets IT-leder i 2010, samt i fjor også Konsulentguidens ærespris for sin innsats i norske IT-bransjen gjennom mange år.

OVERTAR: Anne-Sofie Risåsen overtar som ny adm.dir for Gapgemini Norge.
OVERTAR: Anne-Sofie Risåsen overtar som ny adm.dir for Gapgemini Norge. Bilde: Selskapet

IT-konsulentselskapet har utpekt Anne-Sofie Risåsen (45) som etterfølger. Hun rykker nå opp etter å ha vært selskapets direktør for fagområdet Business Intellicence, eller beslutningsstøtte som vi sier på norsk.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven. Capgemini har veldig flinke og entusiastiske medarbeidere og et godt tjenestespekter. Vi skal fortsette med å levere innovative prosjekter og ledende ekspertise til det norske markedet, sier Risåsen i en uttalelse.

Også den nye administrerende direktøren har lang fartstid. Risåsen begynte som konsulent i Capgemini allerede i 1993. Siden har det vært en lang rekke ulike lederoppgaver, deriblant som salgsdirektør og sjef for konsulentavdelingen i Oslo. Risåsen har også erfaring internasjonalt som selskapets salgsdirektør i Nord-Europa.

I perioden 2010-2013 holdt Anne-Sofie Risåsen lederstillinger i både Microsoft og Evry før hun returnerte til Capgemini, der hun nå altså rykker helt til topps ved norgeskontoret.

Les mer om: