Capgemini skal vokse voldsomt i India

Som IBM, planlegger nå europeiske Capgemini at mye av veksten skal skje i India.

Capgemini har blitt rangert som det mest tydelige selskapet på outsourcingsstrategi blant europeiske konsulentselskaper av analyseselskapet Forrester Research.

- Selskapet har over lang til brukt en rekke lavkostland som India, Kina, Fillippene og Polen, forteller ansvarlig for outsourcing i Norge, Anders H. Lier i Capgemini til digi.no.

    Les også:

Aktuelle land blir vurdert ut fra kostnadsnivå, infrastruktur, politisk stabilitet, kvalitet på utdanningssystemer og forståelse for vestlig servicekultur.

Og outsourcingsstrategien har åpenbart vært vellykket, for nå legger Capgemini opp til kraftig vekst.

I 2002 hadde det europeiske konsulentselskapet bare 400 ansatte, innen året skal 6 000 være på plass og som ytterligere skal vokse til 10 000 i løpet av 2007.

Det anslås at 10 prosent av Capgeminis tjenesteoppdrag settes ut til lavkostland, men det vil altså for framtiden vokse kraftig.

- India er ultraprofesjonelle på IT, alt fra enkle programmeringsjobber til å kjøre forretningskritiske løsninger hos store virksomheter, framholder Lier.

Han forteller at selskapet bruker store ressurser på tilnærming til offshoreland. Trening av ansatte både lokalt og i lavkostland har vært nøkkelen til suksess, mener han. Konsulentselskapet har et eget Capgemini universitet i Paris og i India som alle blir sendt til for spesialtrening.

Det kreves at indiske ansatte må til Paris for å lære hvordan de skal samhandle med vestlige kunder.

Capgemini har ansatt profesjonelle folk som gir retningslinjer på det de kaller «rightshore», som utarbeider effektive målesystemer på hvordan man kan forbedre effektivitet og produktivitet utfra de forskjellige lands forutsetninger.

Til toppen