Caput OK med SOL

De nordiske SOL-portalene har inngått samarbeid med det danske selskapet Caput, som skal utvikle en serverløsning for nettsamfunn tilrettelagt portalene.

De nordiske SOL-portalene har inngått samarbeid med det danske selskapet Caput, som skal utvikle en serverløsning for nettsamfunn tilrettelagt portalene.

De rundt fire millioner brukerne av SOL-portalene i Norge, Sverige og Danmark skal snart få tilgang til et nytt serversystem for nettsamfunn fra det danske selskapet Caput ApS.

Fra tidlig 2000 vil SOL bruke Caput-systemet til å utvikle et integrert virtuelt nettsamfunn i den nordiske portal-familien. Caput vil da være ansvarlig for de tekniske løsningene og mulighet til å skalere, står det å lese i en pressemelding fra de to selskapene.

- Vi valgte Caput software fordi det var akkurat hva vi var på utkikk etter for å gjøre brukersamfunnet mer fleksibelt og synlig, og å gi hver bruker mer identitet. Hovedgrunnen til at vi starter nettsamfunnet er å gi våre brukere mer relevans sammen med mer tilgjengelighet. Vi ønsker at brukerne selv skal stå for hoveddelen av innholdet i vårt nettsamfunn, derfor vil vi gjøre det så enkelt som mulig for dem, sier teknologisk direktør i SOL, Dag Wigum i pressemeldingen.

Caput er naturlig nok glad for bestillingen fra en av nordens viktigste nettaktører, og håper at dette kan bety et gjennombrudd for det lille, danske selskapet.

- Scandinavia Online har formatet til å vise hvordan Caput nettsamfunns systemer kan bli brukt på store, internasjonale portaler. Det gir oss muligheten til å bryte ut av Danmark og inn i mye større markeder, sier markedssjef Henriette Thiim i Caput.

Caput ApS startet opp i 1995 og er et søsterselskap av Belle Systems, som blant annet utvikler IP-software og regnskapssystemer. Storaktøren Cisco Systems er strategisk partner og investor i selskapet.

Til toppen