Carat ut av Visma

Visma selger ut datterselskapet Carat Dataproduksjon til det svenske selskapet Topplöne-service. Årsaken skal være at Carat ikke passer inn med de øvrige lønnssystemene i Visma.

Visma fortsetter å skille ut selskaper som ikke lenger hører hjemme i konsernet. Sist skjedde dette i november da Visma Prosalg ble solgt til Software Innovation. Den gang var årsaken at Prosalg ikke passet inn i det Visma definerte som sin kjernevirksomhet.

Nå selger Øystein Moan og Visma også ut sitt svenske datterselskap Carat Dataproduksjon - til svenske Topplöne-service. Carat Dataproduksjon, som lager lønnsystemer, passer i følge Moan ikke lenger inn i Visma, ettersom det ikke er basert på en moderne teknologisk plattform som Visma idag bruker på sine øvrige lønnssystemer.

Salget av Carat fører til at 6 ansatte i Carat vil bli overført til Topplöne-service. Topplöne service skal etter planen betale 750.000 kroner for virksomheten.

- Dette var et lite system, med rundt 200 kunder og tilførte ikke konsernet noe, sier økonomidirektør i Visma, Tore Bjerkan, til digi.no. Han forklarer at salget trolig markerte slutten på opprenskingen i Visma-systemet.

- Vi har ingen planer om å skille ut flere deler av virksomheten. Nå er vi ferdig, sier Bjerkan.

Til toppen