Carl Bildt ny styreformann i Kreab Norge

Tidligere statsminister i Sverige, Carl Bildt, er valgt til ny styreformann i Kreab Norge.

Tidligere statsminister i Sverige, Carl Bildt, er valgt til ny styreformann i Kreab Norge.

Tidligere statsminister i Sverige Carl Bildt er valgt til ny styreformann i Kreab Norge. Bildt var tidligere leder for Moderaterna, og var statsminister i en borgerlig regjering fra 1991 til 1994.

Han valgte å gå ut av politikken og satset i stedet på en karriere i næringslivet. Nå er han valgt til styreleder i Kreab Norge, et datterselskap av Kreab Gruppen, som er et av Nordens største rådgivningsselskaper innen forretningskommunikasjon.

- Når Bildt nå går inn som styreformann i Kreab i Norge innvarsler dette blant annet økt fokus på å følge norske kunder over landegrensene, heter det i en pressemelding.

Bildt vil sitte i styret sammen med nyvalgt konsernsjef i Kreab Gruppen Charlotte Erkhammar. Bildt skal bidra til å løfte selskapet videre. Etter flere år med positive resultater fikk Kreab AS i regnskapsåret 2002/2003 (18mnd.) et negativt driftsresultat på 2,7 millioner kroner.

    Les også:

Kreab Gruppen har i dag i underkant av 200 medarbeidere. Ved Oslo-kontoret arbeider i dag 20 medarbeidere. Selskapet har vært gjennom en vanskelig periode med kostnadskutt og konsolidering.

- Da markedet lugget for halvannet til to år siden, og våre konkurrenter måtte nedbemanne, hadde vi fremdeles god fart og solid oppdragstilfang. I forståelse med våre eiere besluttet vi derfor å satse i nedgangstider, og hentet inn ni nye medarbeidere i løpet av et års tid. Det ble for tøft. Derfor har vi tatt korreksjonen nå, sier administrerende direktør Sturle Lyberg i Kreab Norge.

Nå ser det imidlertid lysere ut for selskapet, og det er klar for en ny runde med rekruttering.

- Kreab Norge vil begynne å rekruttere igjen allerede i inneværende halvår. Vi skal vokse rolig og kontrollert, sier Lyberg.

Ifølge Lyberg vil omkring 30 medarbeidere være et riktig antall på sikt.

Til toppen