Carlsberg hardt rammet av IT-trøbbel

Vil sende regningen etter strømbrudd til IBM.

Carlsberg hardt rammet av IT-trøbbel
Bilde:

Hele IT-parken til Carlsberg gikk ned for telling da IBMs datasenter i Brøndby ble rammet av strømbrudd natt til onsdag.

- I første omgang ble alle våre systemer rammet, og i særdeleshet SAP-systemene, sier bryggerigigantens IT-sjef Kenneth Egelund Schmidt til ComputerWorld.dk.

Datasenteret skal ha gått ned kvart på tolv, og kom ikke opp igjen før nærmere halv to om natten.

Onsdag formiddag jobbet Carslberg fortsatt med å få opp systemene. Dermed måtte kundeordrer foretas manuelt, noe som skal ha ført til forsinkede leveranser.

Automatiske systemer for lagerstyring og bryggeriets pakking av varebiler skal være blant løsningene som i går fortsatt ikke fungerte.

- Vi er i kontinuerlig dialog med IBM om hvilken rekkefølge systemene skal tas opp og testes. Det er fortsatt en rekke systemer som ennå ikke er friskmeldte, sa IT-sjefen i går ettermiddag til den danske avisen.

Krever erstatning

Ifølge Computerworld vil bryggeriet sende regningen for tapene til IBM.

Egelund Schmidt mener Carlsberg har krav på kompensasjon hvis selskapet taper penger som følge av IBMs driftsproblemer, men de har foreløpig ikke oversikt over omfanget.

Strømbruddet rammet også andre danske virksomheter, blant annet annet betalingssentralen PBS. Det var i en periode ikke mulig å bruke betalingskort i danske butikker.

IBM har de siste årene slitt med flere driftsuhell i Danmark. Den foreløpig mest alvorlige hendelsen skjedde i april 2008, da IT-kjempens datasentraler falt ned i til sammen syv timer, skriver Computerworld.