Carly Fiorina bretter ut HPs indre liv

Carly Fiorina bretter ut HPs indre liv

Tidligere toppsjef i HP, Carly Fiorina, kunne ikke timet sin lansering av boken "Tough Choices" bedre.

Verdens største IT-selskap, HP, er i hardt vær etter skandalesaken med spionering på egne styremedlemmer og på journalister som dekket HP.

Foreløpig ser HPs nye administrerende direktør til å gå klar av problemene, men styrelederen måtte gå av og risikerer nå opptil 12 års fengsel for bruken av de ulovlige metodene som ble brukt i etterforskningen. Andre styremedlemmer har også trukket seg. Den kjente venturekapitalisten Tom Perkins trakk seg i protest mot etterforskningen og George Keyworth trakk seg etter at det ble avslørt at han var kilden til lekkasjene.

    Les også:

En vond tid for HP og HPs styre især, men et glimrende tidspunkt for boklansering fra Carly Fiorina, tidligere toppsjef som fikk sparken av det samme styret.

Fiorina var toppsjef i HP fra 19. juli 1999 til 9. februar 2005 hvor hun blant annet gjennomførte en fusjon med PC-produsenten Compaq. Bladet Fortune kåret henne til verdens mektigste forretningskvinne seks år på rad og i 2005 ble hun rangert som verdens tiende mektigste kvinne.

Så ble hun sparket av styret. De ga henne skylden for manglende prestasjoner og hentet isteden inn Mark Hurd for å gjennomføre det styret mente var den samme strategien. Aksjekursen til HP steg med hele syv prosent dagen det ble kjent at hun måtte gå.

Nå slår Fiorina tilbake mot HP-styret. I sin bok "Tough Choices" tar hun for seg tiden i HP, og her sparer hun ikke på kritikken av andre ledere eller styremedlemmer i IT-giganten.

- Noen styremedlemmers oppførsel var amatørmessig og umoden. Noen gjorde ikke hjemmeleksa si. Noen hadde fastlåste holdninger på visse temaer og ingen mening på andre, skriver Fiorina i sin bok, ifølge CNet News.

Hun beskriver videre styret som funksjonsskadet og kritiserer navngitte styremedlemmer for ikke å følge grunnleggende spilleregler for styrearbeid. Spesielt ille synes hun det er at hun ikke kunne ha tillitt til at diskusjoner mellom styremedlemmer ble holdt fortroelige.

- Det er vanskelig å formidle hvor krenket jeg følte meg. Frem til et styre tar en besluttning, er overveielsene konfidensielle. Den som gjorde dette brøt med tilliten til meg og alle de andre styremedlemmene, skriver Fiorina i boken.

Boken ble lansert mandag 9. oktober og på grunn av den voldsomme interessen rundt HP for tiden, forventes den å raskt innta toppselgerlisten. Blant annet viet 60 minutes, et av verdens mest kjente journalistiske TV-program, hele 30 minutter i siste sending på Carly Fiorina og tidligere styreleder i HP, Patricia Dunn.

Nå skal Fiorina bruke tiden fremover til å snakke om boken og til å holde foredrag. På forespørsel fra Cnet News om en eventuellt politisk karriere, svarer hun at hun holder døren åpen for det. Det vil i såfall bli som en representant for det republikanske partiet i USA.

Til toppen