Carly Fiorina lover aggressiv vekst

HP-sjef Carly Fiorina er ferdig med Compaq-overtakelsen. Nå lover hun nye fremstøt og kraftig vekst.

HP-sjef Carly Fiorina er ferdig med Compaq-overtakelsen. Nå lover hun nye fremstøt og kraftig vekst.

De fleste toppsjefer i IT-bransjen opplever bedre tider, men mange er fremdeles forsiktige i sine vekstspådommer. Det er ikke Hewlett-Packards toppsjef Carly Fiorina.

På en konferanse med finansanalytikere i USA lover hun sterkere resultater i år og de kommende årene.

– Jeg tror vi kan levere en vekst i fortjeneste per aksje på mer enn 20 prosent i år og fremover, sa Fiorina ifølge Cnet.com.

I første kvartal leverte hun kraftig salgsvekst og økte lønnsomheten. I tillegg økte hun estimatene for fremtidig omsetning.

HP står imidlertid overfor mange konkurrenter som er villige til å kutte prisene kraftig på sine produkter. For PC-er, printere og servere er Dell den største konkurrenten. Samtidig konkurrerer HP på mer avanserte løsninger mot andre IT-kjemper som IBM og Sun.

    Les også:

Nylig anbefalte den kjente Merrill Lynch-analytikeren Steve Milunovich at HP burde splitte opp selskapet for å levere gode resultater fremover. Han foreslår at Fiorina deler selskapet i to: Et selskap for PC-er og «enkle» produkter, og et annet selskap for avanserte løsninger rettet mot bedriftsmarkedet. I fjor høst spådde Milunovich nettopp en slik utvikling som han nå anbefaler. Milunovich er blant dem som konsekvent har forsvart HPs kjøp av Compaq. (Se artikkelen Spår en oppsplitting av HP.)

HP-sjef Fiorina har ikke kommentert forslaget, men på seminaret antydet hun at ideen om splitte selskapet i to deler ikke har noe for seg. Etter hennes syn bør teknologiselskaper som HP kunne tilby en produktportefølje som er horisontal, og ikke vertikal.

Til toppen