BEDRIFTSTEKNOLOGI

Carly Fiorina ruler

Datagiganten Hewlett-Packard har ikke Carly Fiorina som toppsjef for å smykke seg med feminine alibi. Nå har den nye økonomiens sterke kvinne fått den definitive toppstillingen i konsernet, nemlig som styreformann. Hun er fra før både president og CEO i Hewlett-Packard.

Sigvald Sveinbjørnsson
25. sep. 2000 - 07:58
Carly FiorinaHewlett-Packard Company

Fra før var hun både CEO (Chef Executive Officer - administrerende direktør etter norske forhold) og president. Men på fredag ble det klart at Fiorina også blir chairman - styreformann (eller dame...) - i det multinasjonale dataselskapet. Det melder Wall Street Journal.

Hun overtar vervet etter Richard A. Hackborn, som ikke har vært en del av administrasjonen i Hewlett-Packard.
Hackborn kommer fremdeles til å være medlem av styret, skriver avisen.

Fiorina blir dermed en av verdens ytterst få damer som sitter alene på toppen i næringslivet.

Les om Fiorinas ansettelse:
USAs superkvinne overtar Hewlett-Packard
Intel
Les:
Intel-svikt ga blodbad i IT

Hewlett-Packard, som også er store i det europeiske markedet, sa fredag at de tar sikte på å nå målet om 15 prosent vekst i neste kvartal, noe som analytikerne har regnet seg frem til.

Den tredje nyheten som kom fra Hewlett-Packard er at de har skiftet revisor. Selskapet har helt frem til nå brukt PricewaterhouseCoopers (PwC) som konsernrevisor, men siden Hewlett-Packard er i samtaler med dette selskapet om overtagelse av konsulentdelen, er det forretningsmessige forholdet mellom de to selskapene lagt på is. Det skriver Wall Street Journal.

Les:
HP bekrefter forhandlinger
HP vil ha PricewaterhouseCoopers konsulenter
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.