Carly Fiorina ruler

Datagiganten Hewlett-Packard har ikke Carly Fiorina som toppsjef for å smykke seg med feminine alibi. Nå har den nye økonomiens sterke kvinne fått den definitive toppstillingen i konsernet, nemlig som styreformann. Hun er fra før både president og CEO i Hewlett-Packard.

Carly Fiorina har gjort en kjempekarriere i Hewlett-Packard Company. Damen som dro selskapet opp av grøften for noen år tilbake blir nå kronet med en av de gjeveste titlene man kan få i ett multinasjonalt selskap.

Fra før var hun både CEO (Chef Executive Officer - administrerende direktør etter norske forhold) og president. Men på fredag ble det klart at Fiorina også blir chairman - styreformann (eller dame...) - i det multinasjonale dataselskapet. Det melder Wall Street Journal.

Hun overtar vervet etter Richard A. Hackborn, som ikke har vært en del av administrasjonen i Hewlett-Packard.
Hackborn kommer fremdeles til å være medlem av styret, skriver avisen.

Fiorina blir dermed en av verdens ytterst få damer som sitter alene på toppen i næringslivet.

Les om Fiorinas ansettelse:
USAs superkvinne overtar Hewlett-Packard
Hewlett-Packard har også lidd under Intels uventede melding til markedet om at veksten ikke kommer til å bli like hesblesende i tredjekvartal som det analytikerne på Wall Street hadde regnet med. Men i en uttalelse fredag beroliger datagiganten markedet om at de ikke kommer til å få samme problemer.
Les:
Intel-svikt ga blodbad i IT
Intels problem har vært den svært svake euroen, noe som har dradd profitten i det europeiske markedet ned.

Hewlett-Packard, som også er store i det europeiske markedet, sa fredag at de tar sikte på å nå målet om 15 prosent vekst i neste kvartal, noe som analytikerne har regnet seg frem til.

Den tredje nyheten som kom fra Hewlett-Packard er at de har skiftet revisor. Selskapet har helt frem til nå brukt PricewaterhouseCoopers (PwC) som konsernrevisor, men siden Hewlett-Packard er i samtaler med dette selskapet om overtagelse av konsulentdelen, er det forretningsmessige forholdet mellom de to selskapene lagt på is. Det skriver Wall Street Journal.

Les:
HP bekrefter forhandlinger
HP vil ha PricewaterhouseCoopers konsulenter
Men Hewlett-Packard sa på fredag at det enda ikke hadde blitt noen enighet mellom PwC og datagiganten om overtagelse av managment-konsulentene. Det er enda en del signifikante hindre som må ryddes av veien før oppkjøpet kan gå i boks, skriver Wall Street Journal.
Til toppen