RESULTATERFINANS

Carlzon kvitter seg med Caesar

Styreformann Jan Carlzon i New Media Science-eieren Linné Group har lenge bebudet et salg av Caesar Business Systems. Nå kjøper en investeringsgruppe datteren for 85 millioner svenske kroner. Dette gjør at kyberkeiser Carlzon kan konsentrere seg om å innta Europa via den digitale motorveien.

Herman Berg
30. nov. 1999 - 06:49
Linné DataGino Vettese
Rune RinnanTelenor VentureBjørn LarsenA-pressen

Caesar Business Systems AB




Likevel har Carlzon, helt siden han kom inn fra Cell-siden, signalisert at fusjonen Linné, Cell og New Media Science skal fokusere virksomheten rundt nye medier og ekspandere hurtig i Europa for å bli størst.

- I vår tydelige ambisjon om å skape et rendyrket internettselskap har vi i en tid hatt planer om å selge Caesar Business Systems, sier administrerende direktør Marcus Bäcklund i Linné Group i en pressemelding.

Mens Linné kommer fra mer tradisjonell data- og IT-virksomhet, har New Media Science profilert seg som et Internett-konsulentselskap. Cells spesiale har blant annet vært på digital-TV.

Gjennom salget av Caesar regner det fusjonerte selskapet, som er i ferd med å bli omdøpt til Cell Network AB, å sitte igjen med en bokføringsmessig realgevinst på rundt 53 millioner svenske kroner.

Og det var nok på høy tid: konsernets omsetningsprognose for 1999 ble tidligere denne måneden nedjustert fra 430 millioner svenske kroner til et sted mellom 380-410 millioner. En børsmelding sier konkret at lavere omsetning fra Caesar er en av de viktigste årsakene til denne nedjusteringen.

Avhendingen av Caesar er imidlertid avhengig av to forhold før den er i boks:
1. Et styremøte den 1. desember der styret enstemmig må si ja. Det er en forutsetning fra en part i investeringsgruppen som sitter med seks prosent av aksjene i Caesar ved kjøp (andre sitter med opsjon til å kjøpe andelen hvis ikke dette går i boks).
2. En ekstraordinær generalforsamling den 20. desember, fire dager før julaften.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra