RESULTATERFINANS

Casher inn 77,5 millioner

Investor og styremedlem i ASK, Jan Haudemann Andersen, har solgt 1,25 millioner aksjer i Ask til den nette sum av 77,5 millioner kroner. Haudemann Andersen reduserer dermed sine eierinteresser i selskapet til 6,67 prosent.

Eirik Flaa
7. nov. 1997 - 13:30

Investoren Jan Haudemann Andersen realiserer nå gevinsten fra sin eventyrlige aksjeinvestering i Tandberg Data i 1993. På det tidspunkt var projektorprodusenten Ask en del av Tandeberg Data, men Ask ble senere fisjonert ut i eget selskap.

Investeringen, som i første runde var på 60 millioner kroner, viste seg å bli en gullkantet affære for Haudemann Andersen. Både Ask og Tandberg Data har vært blant aksjene som har hatt sterkest utvikling de siste årene, og samtidig blant de få IT selskapene som er å finne på Oslo Børs' hovedliste.

I morgentimene fredag ble det kunngjort at Haudemann Andersen, har begynt å høste gevinsten fra den gylne investeringen. Han kunngjorde å ha solgt 1,25 millioner aksjer i Ask ASA. Aksjene ble solgt for 62 kroner per stykk, hvilket tilsvarer 77,5 millioner kroner.

Det er vanskelig å si hvor mye Haudemann Andersen har tjent på aksjesalget, ettersom han har hatt foretatt flere mindre transaksjoner i aksjene. I følge en artikkel i Finansavisen 3 juni i år har imidlertid investoren dekket inn sin initialinvestering på 60 millioner kroner gjennom tidligere salg. Dagens salg blir derfor å regne som en ren gevinst for Haudemann Andersen.

digi.no har ikke fått kontakt med Haudemann Andersen, som i kraft av sin eierandel også er styremedlem i ASK. Salget har ført til at han har fått sin eierandel redusert fra 10 til 6,7 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.