Catch Communications kjøper KPNQwest

Administrerende direktør Steffen Hellum i KPNQwest bekrefter at Bodø-baserte Catch Communications kjøper opp den konkursrammede ISP-en.- Dette er veldig positivt. Jeg synes Catch minner om EUnet i de tidligere årene, sier han.

Administrerende direktør Steffen Hellum i KPNQwest bekrefter at Bodø-baserte Catch Communications kjøper opp den konkursrammede ISP-en.- Dette er veldig positivt. Jeg synes Catch minner om EUnet i de tidligere årene, sier han.

Det blir bredbåndsleverandøren Catch Communications, med base i Bodø, som overtar KPNQwest Norway.

Etter at det hollandske morselskapet begjærte seg selv konkurs i forrige uke, har det hersket stor usikkerhet rundt fremtiden til den norske datteren. De fleste kundene har sikret driften av sine nettforbindelser på ulike måter, blant annet ved å hente ut serverne fra kontoret til KPNQwest på Storo i Oslo.

Les sakene her:


- Jeg kan bekrefte at det er Catch som har kjøpt oss, sier Steffen Hellum som i dag er administrerende direktør i selskapet. Han har jobbet i Norges eldste ISP siden starten, da selskapet het EUnet i 1994, og fulgt med hvordan utviklingen i dette markedet har vært hele veien.

Det siste året har han vært med på å barbere KPNQwest fra 160 til 76 medarbeidere. I dag er det en betydelig mindre ISP, med 46 medarbeidere hvorav 40 befinner seg i Bodø, som er kjøper. Selskapet har Kistefos Venture Capital med storinvestor Christen Sveaas på eiersiden. Sveaas-selskapet eier mellom 48-49 prosent, mens de ansatte eier en betydelig andel, det samme gjør Nordlandsbanken og Sparebanken Nord-Norge.

Hellum vil ikke kommentere prisen eller hvordan kjøpet skal gjøres opp.

Heller ikke administrerende direktør i Catch, Kjell Ivar Hansen, vil kommentere detaljer i avtalen.

- Jeg er veldig positiv til Catch, det minner meg på mange måter om vårt eget selskap i begynnelsen - gode, gamle EUnet. Det er et selskap med høy faglig kompetanse, gode produkter og en langsiktig strategi som vi er nå er blitt endel av, mener KPNQwest-sjefen.

Hellum hevder at kundene til KPNQwest ikke har opplevd noe nedetid i den tiden hvor usikkerheten har rådet.

- Det har vært veldig viktig for oss at verken kunder eller ansatte har lidd noen overlast. Vi har fått veldig positive signaler fra våre egne ansatte på denne løsningen, sier han, men kan ikke garantere at alle 76 får beholde jobben.

- Vi må gå gjennom organisasjonene og se på synergiene, sier han.

Hansen i Catch bekrefter gjennomgangen og det usikre utfallet:

- Vi skal ha et riktig organisasjonsledd for å betjene markedet vi er i. Vi må opprettholde tjenestenivået som Catch og KPNqwest er bekjent av, dermed må vi beholde så mange som vi synes er forsvarlig, sier han.

Han opplyser at Catch har vært driftspositiv siden desember i fjor.

I år regner selskapet, som dekker 86 av landets kommuner og leier kapasitet av Telenor, med å omsette for 100 millioner kroner i år.

- Det er et voldsomt sug i markedet etter bredbånds ISP-tjenester. Det er et veldig modent marked, og vi står godt rustet føler jeg, sier han.

Han vil ikke si noe om hvordan de videre avtalene med konkurrenten Telenor blir, men konstaterer at de nå blir en solid nummer to i bedriftsmarkedet for Internett, etter Telenor.

Hansen vil ikke si noe om en av hovedsårsakene til kjøpet er at KPNQwest selv eier infrastruktur, mens Catch altså leier og har fokus på småbedriftsmarkedet og offentlig sektor.

- Det er for tidlig å si noe om hvilke implikasjoner det at de eier et nett vil få. Men det er klart at det ligger store synergier mellom selskapene, mener Catch-sjefen.

Hellum sier de nå skal sette seg ned sammen med bobestyrer for å se på formal-jusen rundt det at Catch nå er ny eier. Han er litt usikker på om hvordan det blir med alle kontraktene og forpliktelsene i konkursboet.

- Det er Catch som overtar dette, men det kan være enkelte tilfeller vi kanskje må behandle individuelt, sier han.

- Jeg har aldri væt bekymret for om vi skulle være i stand til å videreføre driften, sier KPNQwest-direktøren som hevder han hadde mellom fire og fem interessenter på tråden.

Største eier i det nye selskapet vil være Kistefos. Steffen Hellum skal fortsette som leder for den tidligere KPNQwest-delen av selskapet, mens tidligere KPNQwest-sjef Per Brose er ansatt som rådgiver.

Kjell Ivar Hansen i Catch Communications skal lede arbeidet med sammenslåingen av selskapene.

Til toppen