Catch firedobler hastigheten

Catch Communications annonserte i dag muligheten til å knytte sammen inntil fire SHDSL-linjer til en buntet løsning. Men selskapet er likevel ikke først ute med en slik løsning i Norge.

Ved å knytte sammen inntil fire kobberbaserte SHDSL-linjer i et spesielt modem, kan Catch Communications nå tilby SHDSL-baserte løsninger med en symmetrisk båndbredde med opptil 9,2 Mbps båndbredde til bedriftskunder.

Fordelen med en buntet løsning fremfor like raske løsninger basert på for eksempel VDSL, er at rekkevidden på minst 3,5 kilometer fra sentralen kan beholdes. VDSL leveres sjelden over distanser på mer enn en drøy kilometer.

Catch hevder i en pressemelding at selskapet er først ute i Norge med å tilby denne teknologien, men her tar nok Catch munnen litt for full.

Powertech er blant dem som allerede kan tilby en tilsvarende løsning, selv om selskapet til nå ikke har buntet mer enn to linjer.

- Både vi og mange andre har drevet testing av slik teknologi lenge, men det er først nylig at dette er blitt et offisielt tilbud fra oss, sier Henrik Dramstad, daglig leder hos Powertech, til digi.no.

Dramstad forteller at Powertechs buntede løsning koster omtrent det samme som to enkle SDSL-linjer, til tross for at den tekniske løsningen er betydelig dyrere.

En buntet SDSL/SHDSL-løsning krever nemlig et spesielt modem for å samle signalene fra de ulike kobberlinjene.

digi.no har forsøkt å få tak i Catch-sjef Kjell Ivar Hansen uten å lykkes.