Catch lover å slå Telenor på ADSL2+

Telenor varsler ADSL2+, men Catch lover å slå dem med en bred lansering om noen uker.

Telenor varsler ADSL2+, men Catch lover å slå dem med en bred lansering om noen uker.

Telenor Jaras hjemmesider varsler at selskapet snart er klare for lansering av ADSL2+. Telenor er nemlig pålagt å varsle videreselgerne av sine tjenester om viktige endringer to måneder i forveien, og meldingen som nå er kommet ut, viser at Telenor har kommet lenger enn tidligere varslet.

    Les også:

Catch Communications er likevel ikke bekymret for å bli teknologisk akterutseilt. De vil nemlig være ute før Telenor, lover teknologidirektør, Sven Ove Skrivervik.

- Vi er ute før Telenor. Det er snakk om uker, ikke måneder, sier han, uten å ville røpe lanseringsdatoen.

Catch vil være klare med mange sentraler samtidig, fremfor å bare lansere noen få steder. I utgangspunktet vil det være kunder i nærheten av mellom 120 og 160 telefonsentraler som får tilgang til vesentlig raskere bredbånd.

Investeringene for å gjøre dette mulig ble i stor grad tatt i forbindelse med oppkjøpet av Bluecom.

- Vi skulle flytte store mengder Bluecom-kunder over fra Telenor til Catch sin infrastruktur, og investerte i infrastruktur som var klar for ADSL2+. Så når vi er klare til å lansere vil ha det tilgjengelig på veldig menge sentraler, sier Skrivervik.

Han mener imidlertid at etterspørselen foreløpig er begrenset.

- Vi har ikke sett noen stor etterspørsel etter produkter over 4 til 6 mbit/s. Det vil komme, men er litt høna og egget. Det finnes ikke så mange tjenester som krever så mye ennå, og det er mest ”first movers” og fildelere som er interessert, sier han.

Telenor melder samtidig om at prisene vil falle. Skrivervik er ikke bare negativ til dettte, selv om det vil presse prisene.

- Det er både positivt og negeativt, for vi er en stor tilbyder av Telenors tjenester, og hvis Telenor setter ned sine priser kan vi gi likere prisstruktur for kunder på vår egen og Telenors infrastruktur, forteller han.

Skrivervik opplyser at selskapet har vesentlig lavere kostnader på sin egen infrastruktur enn det de betaler Telenor, og at de derfor må kreve forskjellig betaling av kundene.

Prisnedgangen ut til videreselgere som Catch, tror han vil gå uavkortet videre til kundene. Markedet har tidligere ikke tillat at dette leddet får bedre marginer på slike priskutt.

- Tidligere kutt hos Telenor har ført til at minst en aktør har satt ned sine priser tilsvrende, og dermed har de andre blitt presset til å følge, sier han.

- Det er lite sannsynlig at de som videreselger Telenor-bredbånd ikke vil sette ned prisene tilsvarende.

Til toppen