RESULTATERFINANS

Catch vokser raskere enn NextGenTel

Catch melder om saftig vekst i det som kan bli deres farvel med børsen.

3. nov. 2005 - 10:35

Catch Communication begynner noe absurd sin børsmelding med å presentere seg som «landets ledende uavhengige tilbyder» av bredbåndstjenester.

Selskapet omsetter riktignok for 161,8 millioner kroner i kvartalet, og har dermed passert NextGenTel, som i samme kvartal omsatte for 155,3 millioner.

Målt i antall linjer ligger de imidlertid langt etter NextGenTel, og at de er uavhengige er en sannhet med modifikasjoner. Telenor, som er størst, er sin egen herre, og dermed mer uavhengig. Catch er derimot kjøpt opp. Ventelo eier 94,6 prosent av aksjene og har lagt inn bud på resten. De blir trolig tatt av børs snart og det foreliggende regnskapet blir antakelig en av de siste kvartalsrapportene de sender til Oslo børs.

Omsetningen i tredje kvartal i fjor var på 110,8 millioner kroner. Takket være flere oppkjøp og organisk vekst har den økt med hele 48 prosent til i år.

Resultat før renter, skatter, avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) justert for restruktureringskostnader endte på 21,2 millioner kroner i tredje kvartal, mot 14,3 millioner i tilsvarende kvartal året før.

Restruktureringskostnader på 26 millioner kroner gjorde at et lite overskudd ble et underskudd på 24,3 millioner, mot 3,1 millioner kroner i tredje kvartal i 2004.

Catch melder om 5150 nye xDSL-linjer i kvartalet, hvorav 930 gikk til bedriftsmarkedet, resten privat. Dette bringer samlet vekst opp i 58 prosent siden samme tid i fjor. Antallet linjer er oppe i 54.500 xDSL-linjer og 56.250 totalt.

Inntekt per linje er nå 623 kroner per xDSL-linje, som er godt over inntektene til NextGenTel, som har sunket til 414 kroner.

Catch regner med å ha økt sin markedsandel fra 8,3 prosent i andre kvartal til 9,4 prosent ved utgangen av tredje kvartal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.