CD-brenner i Star Wars-klassen

digi.no har fått en alarmerende e-post fra en bruker. Han har en CD-brenner som trolig krever bæretillatelse...

digi.no mottok i dag morges følgende alarmerende epost fra en leser som har fått tak i en helt usedvanlig kraftig CD-brenner.

"Jeg har kjøpt en CD brenner som har brent hull i en CD og påbegynt identiske hull (to tynne streker på et par centimeter) i CD nr to.

Noen måte man kan få reparert en CD med slike hull?

Med vennlig hilsen [...]"

Dessverre må vi skuffe vår leser og si nei, CD-ene dine er nok grundig avlivet. Vi er mer interessert i hvor du fikk kjøpt CD-brenneren og hva du ba om. Uttrykk som "den kraftigste brenneren dere har" vil nok av mange tolkes som den raskeste eller beste, men det kan jo misforstås...

Vi lurer også på om vår leser har sjekket undersiden av brenneren eller PC-en den står i. Er det hull videre nedover? Vi mener du bør vurdere forsterkninger/verneskjold og holde sarte, mindre dyr laaangt vekk fra maskinen.

Til våre leseres informasjon kan digi.no fortelle at laser-systemene i CD-brennere er strengt klassifisert slik at de ikke skal kunne gjøre noen skade eller forsårsake brann.

Alternativt kan jo vår leser og eventuelt andre som sliter med hull i CD-platene sine ringe Forsvarets Forskningsinstitutt for å høre om de kanskje er interessert i utstyret...

Til toppen