CD-brenner og blomstermakt på nye iMac

CD-brennere og nye mønstre - blant annet "Flower Power" - på iMac, ble presentert av Steve Jobs ved åpningen av Apple-arrangementet MacWorld i Tokyo.

Nyhetene som ble presentert i Tokyo i natt, skal bringe Apple tilbake til regningssvarende drift etter underskuddet på 247 millioner dollar som var resultatet for kvartalet fram til 31. desember 2000, det første i selskapets avvikende regnskapsår. Da forklarte toppsjef Steve Jobs at det var galt av Apple å ikke kunne tilby integrerte CD-brennere på sine maskiner til forbrukermarkedet.

På MacWorld i San Francisco i januar ble nye G4 presentert, med CD-brennere, sammen med en ny tynn bærbar døpt Titanium G4 Powerbook.

iMac-nyhetene ble altså spart til Tokyo. Iført dress og slips i stedet for sin vanlige uniform med høyhalset genser og olabukser, avsluttet Jobs sitt hovedinnlegg med å vise iMac i mønstrene "Blue Dalmation" og "Flower Power" og demonstrere det brukervennlige samvirket mellom en oppgradert versjon av MP3-programvaren iTunes og de nye iMac-enes integrerte CD-brennere. De håndterer både CD-R og CD-RW. Det siste formatet lar deg skrive over og slette filer. Brennerne kan ikke brukes til å lese DVD.

Samtidig øker Apple prisene på iMac med rundt 100 dollar. Selskapet mener prisøkningen er på sin plass, på grunn av den økte funksjonaliteten, selv om den billigste iMac-en kun kommer med vanlig CD-spiller - og ikke leveres i de nye mønstrene.

Alle de nye iMac-ene leveres med Mac OS 9.1. De som vurderer de rimeligste modellene med 64 MB minne, bør være oppmerksomme på at dette ikke er nok til å kjøre det kommende operativsystemet MacOS X som er varslet om en måneds tid. Demonstrasjonen som ble kjørt av MacOS X ble karakterisert av kjennere som vesentlig raskere enn tidligere.

For å øke interessen for G4 Cube, varslet Jobs prisnedgang på 14 prosent på de eldre modellene, uten CD-brenner. Flatskjermen på 22 tommer som tilbys som alternativ på G4 Cube, er nedsatt med 33 prosent, men koster fortsatt dobbelt så mye som selve maskinen.

I motsetning til det ryktene hevdet, ble det ikke presentert noen nye bærbare Mac.

Til toppen