BEDRIFTSTEKNOLOGI

CD-R-test viser liten sammenheng mellom pris og kvalitet

Det tyske datamagasinet ComputerBild har igjen testet en rekke forskjellige CD-R-plater. Og som i fjor var det selvsagt ikke den dyreste platen som gikk av med seieren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. aug. 1999 - 01:00

Det største datamagasinet i Tyskland, ComputerBild, har nok en gang testet kvaliteten på CD-R-plater. Testen omfatter 25 forskjellige plater fra 18 forskjellige produsenter.

digi.no refererte også i fjor høst en CD-R-test fra ComputerBild. Da vant lagringsprodusenten Kao. Dette selskapet hadde dessverre ingen produkter med i årets test, det er derfor ikke mulig å se hvordan disse CD-ene ville ha gjort det i år. Samtidig har de fleste produsentene kommet med nye produkter siden i fjor, slik at kvaliteten i årets test forhåpentligvis er høyere enn i fjor.

Også i år har ComputerBild utsatt CD-ene for mange forskjellige påkjenninger. En kvalitetstest går ut på å teste hvordan CD-ene tåler daglig bruk. Blant annet er CD-ene blitt utsatt for cola, kaffe, fett, sollys, temperatursvingninger og tusj, samt forskjellige rengjøringsmidler.

ComputerBild har i tillegg testet hvor godt platene lagrer dataene, samt hvor bra de reflekterer laserlys. Alle platene ble testet med skrivehastigheter på opptil 8X.

Philips CD-R 74 Silver Premium.
Philips CD-R 74 Silver Premium.

Den platen som gjorde det aller best i testen var Philips CD-R 74 Silver Premium. Denne platen fikk høyeste mulige poengsum i testene for blokkfeil, klima og rengjøring. Ellers gjorde platene det jevnt over temmelig bra. Platen har i Tyskland en veiledende pris på 5 tyske mark (omtrent 21 kroner).

På de to neste plassene kom henholdsvis TDK CD-RXG 60 og Kodak CD-R 74 DS Digital Science.

Platen som hadde det beste forholdet mellom pris og kvalitet var Network CD-R74. Denne kom på 17. plass i kvalitetstesten og koster 1,99 tyske mark i Tyskland. digi.no er usikre på om dette merket føres i Norge.

Vi tror likevel Mitsumi CD-R 74, som kom på fjerde plass i testen, er et lurere kjøp. Denne kostet 2,79 tyske mark og har det nest beste forholdet mellom pris og kvalitet.

Den dårligste platen i testen var BestMedia CD-R80 Silver Blue til 3,49 tyske mark.

ComputerBild har dessverre ikke publisert testen på Internett. Til gjengjeld har vi lagt til en peker til et nettsted hvor det testes hvilken betydning alderen har for forskjellige CD-er.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.