BEDRIFTSTEKNOLOGI

CDA-nei fra amerikansk høyesterett

Amerikansk høyesterett sier i en enstemmig avgjørelse til nei til Communications Decency Act. Kongressen har gått for langt i å forsøke å regulere Internett, heter det i den viktige rettsavgjørelsen.

Morten Øverbye
26. juni 1997 - 18:30

Det var torsdag ettermiddag norsk tid, at den viktige rettsavgjørelsen fra amerikansk høyesterett ble kjent.

Det amerikanske lovvedtaket i den amerikanske kongressen i 1996, kalt Communications Decency Act (CDA), ville forby alt seksuelt materiale som var tilgjengelig for barn over Internett. I praksis ville lovvedtaket ha gjort det ulovlig å publisere obskjøne ord eller seksuelle uttrykk på nettsteder der barn kunne få tilgang til dem

Høyesterett sier i sin avgjørelse at loven gikk alt for langt, fordi den også vil hindre voksne tilgang til noe de har lovlig rett til. Loven har aldri vært praktisert, fordi en lavere domstol i Philadelphia blokkerte den i fjor. Nå opprettholder høyesterett denne avgjørelsen.

- Vi er enige med den forrige rettsinstansen i at denne loven strider mot ytringsfriheten som er nedfelt i det første grunnlovstillegget, skriver dommer John Paul Stevens i den nye avgjørelsen.

Torsdagens avgjørelse er den første saken der amerikansk høyesterett har tatt stilling i forhold til Internett. Det er ventet at den vil få konsekvenser for innhold på Internett fremover.

(Kilde: Wall Street Journal)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.