RESULTATERFINANS

CDnow dobler tap og omsetning

En av verdens største forhandlere av CDer på nett økte omsetningen til 22,8 millioner dollar første kvartal i år. Samtidig endte det negative resultatet nesten 10 millioner dollar høyere enn i fjor.

Herman Berg
6. mai 1999 - 04:41

CDnow, som inntil Amazon.com begynte å satse på musikk, ble regnet som den største og mest kjente musikkforhandleren på nett, fusjonerte med N2K i fjor. CDnow tok over konkurrenten for 522 millioner dollar, skriver Reuters.

De negative resultatene inkluderer bare to ukers drift fra N2Ks side.

Slår man de fusjonerte partenes resultater sammen for hele det første kvartalet i året, ser det mye styggere ut. Det samlede tapet ble på 38,2 millioner dollar for CDnow/N2K samtidig som den samlede omsetningen på de to tjenestene steg med 122 prosent til 36,3 millioner dollar.

Fusjonen, som nå er nær fullbyrdelse, har sørget for at kostnadsbesparelsene i bedriftene kan bli på 20 millioner dollar i løpet av 1999.

Til høsten regner CDnow med å kunne tilby digitale nedlastingsmuligheter av den musikken nettbrukerne måtte ønske. Selskapet har inngått et nært samarbeid med Recording Industry Association of America (RIAA - som har de fem største plateselskapene i sin medlemsmasse) for å kunne unngå bråk.

RIAA har manet til kamp mot utviklingen av nedlastingsmusikk på nettet.

Allerede i dag er det muligheter til å laste ned musikk fra tjenesten Music Boulevard som er N2K sin musikkbutikk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.