JUSS OG SAMFUNN

CDnow med digital distribusjon neste år

CDnow, den mest kjente merkevaren på online musikksalg, satser på salg av nedlastbar musikk innen årtusenskiftet. Dermed utfordrer onlinebutikken de store musikk-kjedene for alvor og avanserer fra en postordrekanal for CD-er til en digital distribusjonskanal.

Herman Berg
13. okt. 1998 - 17:17

Det er drømmen for enhver musiker som vil gli utenfor plateselskapenes enorme salgsmaskineri:

En av de to tvilling-gründerne i CDnow, Jason Olim, opplyser at de er i ferd med å utvikle det tekniske systemet som skal til for å overføre hele album digitalt over webstedet, ifølge Financial Times. I øyeblikket tilbyr onlinebutikken kun små smakebiter fra CD-ene som de selger per postordre.

I tillegg er CDnow i kontakt med store amerikanske plateselskap for å sikre et sunt samarbeid om det ømtålelige emnet.

- Jeg er overbevist at vi vil komme til enighet med de store selskapene og at det vil bli kommersielt mulig for oss å selge hele album over nettet en gang i 1999, sier Olim til Financial Times.

Til nå har musikkindustrien trenert og omgått den nye distribusjons- og salgskanalen. De store selskapene frykter at digital nedlasting kan ødelegge for CD-salget. Både opphavsrettsorganisasjoner og selskapene har slått hardt ned på uavhengige nettsteder som har gjort musikken tilgjengelig ved hjelp av nedlastingsverktøy som MP3.

CDnow akter både å selge digitale album til omtrent samme pris som postordrevirksomheten over nett i dag. I tillegg skal det bli mulig for musikkinteresserte å skreddersy sine egne album av enkeltsanger. Slike personlige "greatest hits" er det allerede svært vanlig å komponere i dag fra nettstedet som tilbyr piratkopiert materiale.

CDnow er i samtaler med erkerivalen N2K om en mulig fusjon. N2K driver musikkstedet Music Boulevard der det er allerede er mulig å laste ned sanger, men i begrenset omfang.

Resultatet av fusjonssamtalene vil uansett ikke påvirke CDnows arbeid med å få i stand et opplegg for salg og distribusjon direkte over nettet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra