BEDRIFTSTEKNOLOGI

CE 2.0 og neste generasjon lomme-PC

Windows CE, lansert under Comdex Fall i 1996, var ingen suksess. I kjent Windows-stil lanserer Microsoft Windows CE 2.0 - en ny og forbedret versjon av fjorårets flopp. I kjølvannet av lanseringen kommer neste generasjon Windows CE-baserte lomme-PC-er.

Jens Kanden
18. nov. 1997 - 10:32

Totalt har det blitt solgt noen hundre tusen Windows CE-baserte lomme-PC-er siden lanseringen på Comdex Fall i 1996; langt under forventningene. Likevel stopper ikke det Microsoft hvis varemerke er å forbedre og markedsføre et produkt til det blir en suksess.

Selskapet har lansert Windows CE 2.0 som skal åpne for mer robuste, sikre, og kommunikasjonsvennlige lomme-PC-er. Listen over selskaper som samarbeider med Microsoft er blitt lengre siden sist.

- Flere prosessorer og plattformer støtter nå Windows CE, og vi oppdager stadig nye innovative løsninger som samarbeidspartnere har utviklet, sier en talsmann i Microsoft til digi.no.

CE 2.0 kommer med en miniversjon av Internet Explorer, Pocket Internet Explorer 2.0 som er integrert med Windows Explorer på lomme-PC-en. Det gir samme grensesnitt for å navigere på harddisken og verdensveven. Pocket Explorer støtter standard SSL - sikkerhetsprotokoller for aksess til sikrede nettsteder.

Lommeutgaven av Office-programvaren har blitt oppdatert, og Microsoft har introdusert Pocket Power Point som lar deg kjøre ekte Power Point-presentasjoner på en lomme-PC.

Windows CE 2.0 lar deg synkronisere e-post og vedlegg med meldinger på din vanlige PC.

Ifølge Microsoft er ti store produsenter i ferd med på å produsere lomme-PC-er basert på Windows CE 2.0; Casio, Compaq, Ericsson, Hewlett-Packard, Hitachi, LG Electronics, NEC, Novatell, Philips og Sharp. I tillegg har en myriade av selskaper laget forskjellige vertikale tilleggsløsninger.

Det gjenstår å se om årets utgave av Windows CE-baserte lomme-PC-er får det gjennombrudd forgjengeren ikke fikk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.