Cee.tv klar til sending neste år

De interaktive og digitale avhopperne fra TV2, med Finn H. Andreassen i spissen, har dannet produksjons- og konpetanselskapet Cee.tv. Allerede til neste år skal selskapet begynne å distribuere digitalt innhold. Men hva de skal servere vil ikke selskapet ut med.

I dag kom nyheten om at Cee.tv, som blant annet drives av eks TV 2-direktør Finn H. Andreassen og flere andre sentrale medarbeidere fra TV2, får sterke aktører inn på eiersiden. Telenor Broadband Services tar 35 prosent av aksjene i den siste emisjonen, noe de betaler 12,5 millioner norske kroner for. Dette priser hele Cee.tv til omtrent 37,7 millioner kroner.

- Vi er svært fornøyd med å få inn disse eierne, sier Finn H. Andreassen til digitoday.no. Han forteller at dette er viktige partnere for selskapets fremtidige vekst.

- Vi skal produsere interaktivt innhold for digital-TV. Dette enten gjennom at vi leverer produksjoner til for eksempel TV-kanaler. Men også egne nisjekanaler kan bli aktuelt, sier Andreassen som forteller at mobilt Internett er et område hvor selskapet vil posisjonere seg.

Selskapet vil ikke komme ut med hvilke tjenester eller produkter de skal komme på markedet med. Men Andreassen sier til digitoday.no at de allerede neste år kan begynne å vise frem det de jobber med, hvis bredbåndsnettet er klart.

Cee.tv gikk tidligere under navnet Tvkanalen.net, et navn som var typisk særnorsk.

- Jo, det stemmer at vi har en litt med "internasjonal" fokus med dette navnet vi har valgt. På norsk uttales det jo Se TV mens det på engelsk heter See TV, forteller Andreassen.

Han forteller at selskapet i det siste har brukt mye tid på å navigere i markedet, og gjort en såkalt kartlegging av de strategiske samarbeidsmulighetene rundt om i Europa. Delegasjoner fra Cee.tv har blant annet vært i Storbritannia.

- Vi har et nordisk perspektiv på det vi gjør, sier Andreassen til digitoday.no.

Når det gjelder de andre aktørene i TV bransjen har Andreassen følgende å si:

- Det er endel som har skjønt hva som er i ferd med å skje, og som er veldig entusiastiske. Men det er mange som ennå ikke er helt med.

Da er det kanskje ikke så rart at brorparten av Cee.tvs omsetning kommer nettopp fra konsulenttjenester.

Til toppen