Cell benekter skyld i brudd

Cell Network og Mandator stiller seg uforstående til Pixelparks fusjonsbrudd. De nordiske selskapene benekter at de har brutt noen avtaler.

Cell Network og Mandator stiller seg uforstående til Pixelparks fusjonsbrudd. De nordiske selskapene benekter at de har brutt noen avtaler.

Det er brutt ut full krig mellom Cell Network/ Mandator og Bertelsmann-eide (60 prosent) Pixelpark.

I en pressemelding fra Pixelpark som kom torsdag morgen, skriver selskapet at de avbryter fusjonen mellom de to selskapene.
Les hele historien bak bruddet::
Pixelpark avlyser fusjonen
Cell/Mandator utsetter tysk fusjon
Mulig brudd mellom Cell og Pixelpark
Pixelparks oppkjøp av Cell langdrygt som et svangerskap
Cell solgt til tyske Pixelpark for 19 milliarder kroner
I pressmeldingen truer Paulus Neef, CEO ved Pixelpark, med juridiske sanksjoner mot Cell Network og Mandator. Foranledningen til dette skal ifølge pressemeldingen være at Cell og Mandator har brutt avtalen selskapene var enige med Pixelpark om. Alle tre selskapene skulle hatt et møte med svenske investorer onsdag. Dette møtet ble avlyst og bruddet mellom tyskerne og "norsksvenskene" var et faktum.


Da Pixelpark den 22. mars la inn bud på 57 prosent av Cell og Mandator var aksjekursen på det tyske selskapet på topp. Siden Cell og Mandators eiere skulle få nærmere 2,4 milliarder euro, eller 19,53 milliarder norske kroner for selskapene, betalt med Pixelpark aksjer, ble den siste tidens dramatiske kursras utslagsgivende. Etter gårsdagens Pixelpark-aksjekurs ville aksjonærene i Cell og Mandator bare få under én milliard euro, eller 8,14 milliarder norske kroner i byttehandelen.

Cell og Mandator skriver i en pressemelding torsdag at det ikke har vært noe avtalebrudd. Selskapene skriver i pressemeldingen at de hadde tatt opp Pixelparks fallende aksjeverdi, og var bekymret for den kommende fusjonen. I pressemeldingen melder Cell og Mandator at dette var lov ifølge avtalen.

Den planlagte fusjonen mellom Cell og Mandator kommer ikke til å bli berørt av Pixelparks avgjørelse, skriver de svenske selskapene i en pressemeldingen.

Til toppen