Cell/Mandator utsetter tysk fusjon

Svenske Cell Network og Mandator krever nye samtaler med tyske Pixelpark. Grunnen er den sterke uroen på aksjemarkedet som blant annet har ført til sterkt fall i børsverdien på den tyske virksomheten.

Svenske Cell Network og Mandator krever nye samtaler med tyske Pixelpark. Grunnen er den sterke uroen på aksjemarkedet som blant annet har ført til sterkt fall i børsverdien på den tyske virksomheten.

Tidligere i dag gikk det sterke rykter om at storfusjonen mellom Cell/Mandator og Pixelpark sto i fare for å bryte sammen.
Les:
Mulig brudd mellom Cell og Pixelpark

Nå bekrefter de tre partene at de må sette seg ned ved forhandlingsbordet igjen for å diskutere den opprinnelige avtalen som ble undertegnet 22. mars.

Selskapene skriver i en pressemelding at "Cell Network og Mandator har begärt en diskussion med Pixelpark om avtalet, vilket undertecknades den 22. mars, 2000, och dess genomförande".

- Grunnen er de store bevegelsene vi har sett i markedene den siste tiden, sier Ellinor Bollman, informasjonssjef i Mandator AB. Hun vil ikke si noe konkret om dette har med verdifastsettelsen og bytteforholdet som ble fastlagt i avtalen:

Pixelpark skulle ha 56,6 prosent i nye Pixelpark, mens Cell og Mandator til sammen skulle sitte med 43,4 prosent i det nyfusjonerte selskapet. Potensialet i det enorme tyske nettmarkedet var én av grunnene til at tyskerne med sine 484 ansatte (per 31. desember 1999) skulle sitte med majoriteten i forhold til et sammenslått Cell/Mandator med 1740 ansatte. Det er verdt å merke seg at de svenske parhestene også har en langt høyere totalomsetning og penere regnskapstall.

Den siste tiden har børskursen til Pixelpark sunket dramatisk (i likhet med mange andre selskaper innen IT-sektoren) - nærmere bestemt 39 prosent siden 22. mars.

Bollman sier til digi.no at alle tre selskapene er blitt enige om å gå inn i nye diskusjoner, og at de skal komme i gang med samtalene så fort som mulig. I pressemeldingen står det at dato for nye møter blir annonsert om kort tid.

I en pressemelding som ble sluppet parallelt forsikrer de to svenske selskapene at fusjonen dem i mellom ikke blir berørt. Integrasjonsprosessen mellom Mandator og Cell Network skal avsluttes i høst og allerede i mai avgjøres det hvem som skal lede den norske enheten som fortsatt blir hetende Cell Network.

Til toppen