KARRIERE

Cell Network sier opp alle ansatte

Det svenske nettkonsulentselskapet Cell Network og sjefen Niklas Flyborg sier opp 600 ansatte og tilbyr dem nye kontrakter med lavere lønn.

2. sep. 2002 - 09:42
Cell Network ABPetter Olsen.

Les saken her:

Direkt


Konsulentselskapet har hatt som mål å spare 100 millioner svenske kroner i år og melder at de gjennom reforhandlingene av kontrakter vil spare 30 millioner svenske kroner. Tidligere skal de ha kuttet 70 millioner. De ansatte vil bli bedt om en lavere fastlønn, men med muligheter for bonus hvis resultatene blir bra.

Ifølge Niklas Flyborg er målet å senke det gjennomsnittelige lønnsnivået med 15 prosent. Det sier han til Svenska Dagbladet.

Han mener at lønnen de siste 2-3 årene har steget altfor mye i selskapet (25-30 prosent), mens timeprisene ut mot kundene kun har steget fem prosent. Selv fikk Flyborg hard kritikk for å ha hevet en lønnssjekk på 5,6 millioner svenske kroner, inkludert bonus, i det vanskelige fjoråret.

Han sier at han vil gå ned 30 prosent i lønn i år sammneliknet med fjoråret og at sjefene som rapporterer til ham, vil gå ned 20 prosent.

Men fagforeningene raser mot beslutningen. De mener det bryter både den en og den andre avtalen, blant annet Loven om ansettelsesbeskyttelse ("Lagen om anställningsskydd")

- Jeg har aldri sett noe liknende tidligere, og jeg håper vi lykkes vedta beslutninger slik at dette ikke blir en modell for det svenske arbeidsmarkedet. Det er en forferdelig måte å håndtere de ansatte på, man setter dem i en svært vanskelig valgssituasjon, sier tjenstemannsfagforeningen Sifs leder, Mari-Ann Krantz, til nyhetsbyrået TT.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.