Cell Network sparker 70 ansatte i Sverige

Ledelsen i internettkonsulentselskapet Cell Network AB har besluttet å gjennomføre tiltak for raskt å forbedre konsernets lønnsomhet. Som en følge av dette har 70 medarbeidere i Sverige blitt oppsagt.

Internettkonsulentselskapet Cell Network har slitt lenge med lav aktivitet og dårlig lønnsomhet. Selskapet har på bakgrunn av dette valgt å omorganisere virksomheten innen Cell Network Stockholm. Cell Networks totale virksomhet i Stockholm omfatter drøye 500 medarbeidere, fordelt på fem selskap.

Virksomheten innen Cell Network Stockholm AB har slitt med mangel på oppdrag, vil nå bli omorganisert. Som følge av dette vil rundt 40 medarbeidere miste jobben. I forbindelse med restruktueringen har Pernilla Röjdmark, på eget initiativ, bedt om få ansvaret for utviklingen av e-businessvirksomheten. En ny administrerende direktør vil bli hentet inn så snart som mulig.

Under våren har virksomhetensområdet Cell ITS blitt rammet av at flere kunder har valgt å utsette sine ordrebestillinger. Ulike tiltak blir utredet nå for å skape lønnsomhet igjen. Tidigere styreformann Claes-Erik Frölund har blitt ansatt som ny admistrerende direktør, omkring tredve ansatte sies opp og alle kostnadene skal sees over. Effekten av tiltaksprogrammet vil gradvis forbedre lønnsomheten og break even forventes å bli nådd om et halvår. Det skriver Cell i en pressemelding.

Tiltakene er nødvendige og et naturlig steg i prosessen i å vende de deler av virksomheten som idag ikke er lønnsomme, sier Niklas Flyborg adm.dir og konsernsjef, Cell Network.

Cell Network oppnådde en omsetning på 320 millioner SEK i tredje kvartal 2000 og fikk et underskudd på 126 millioner SEK. I de første ni månedene i år har Cell Network tapt 325 millioner SEK inkl engangposter av en omsetning på 1.079 millioner SEK.

Det er ventet at konkurrenten Framfab vil skjære ned antall anstatte med 20 prosent. Tiltaksplanene ventes presentert i løpet av onsdag, følge analysehuset Redeye, som støtter seg på kilder i Framfab. Framfab skal også ha planer om å legge ned regionale kontor og sentralisere virksomheten.

Til toppen