ANALYSER

- Cell-prosessoren ingen Intel-dreper

En fersk rapport om Cell-prosessoren til IBM, Sony og Toshiba, hevder at Intel har lite å frykte.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. apr. 2005 - 09:27

Analysebyrået In-Stat har tatt en nærmere titt på Cell-prosessoren og dens muligheter til å konkurrere med blant annet Intels prosessorer.

Målet til utviklerne av Cell var å lage en ny arkitektur som kunne prosessere neste generasjons bredbåndsmedia og -grafikk med høyere effektivitet enn den tradisjonelle tilnærmingen med svært dype instruksjonsrør og sammenslåing av flere komplekse og strømkrevende RISC- eller CISC-kjerner, forklarer In-Stat. Brikken vil bli en viktig del av Sonys nestegenerasjons spillmaskin, gjerne kalt Playstation 3, men In-Stat mener det er usannsynlig at den vil gjøre inntog i Intels territorier.

- Noen har kalt Cell en Intel-dreper, noe som er totalt latterlig. Det eneste stedet som Cell-prosessoren kan bli regnes som konkurrent til Intel er i de tilfellene hvor Sonys spillmaskin konkurrerer med Media Center-PCer, sier Kevin Krewell, analytiker i In-Stat, i en pressemelding.

Rapporten, som heter "Cell Processors: Separating Reality from Hype", inkluderer også en teknisk analyse av Cell-prosessoren, i tillegg til at den forsøker å spå hvordan Cell-prosessoren vil gjøre det i forskjellige markeder.

    Les også:

Blant annet spås det at PlayStation 3, Microsofts Xbox 2 og Nintendos Revolution totalt vil omsettes for 1,1 milliarder dollar i år og gradvis øke til 9,4 milliarder dollar i 2008.

In-Stat mener at Sony fortsatt vil være markedsleder med PlayStation 3, men at Microsoft og Nintendo vil redusere ledelsen.

I tillegg bemerker In-Stat at de fleste av de faktiske brikkene i Cell-familien ikke er blitt annonsert ennå. Ifølge selskapet er det bare versjonen som skal brukes i PlayStation 3 som er blitt offentliggjort.

Hele rapporten kan bestilles her mot en pris som tilsvarer en liten formue.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.