Cell-prosessoren viser krefter

Toshiba gjennomførte nylig en demonstrasjon av Cell-prosessorens kapasitet innen dekoding av video.

Toshiba gjennomførte nylig en demonstrasjon av Cell-prosessorens kapasitet innen dekoding av video.

Ifølge japanske Tech-On viste Toshiba nylig fram et videoopptak hvor et system, som var basert på Cell-prosessoren, på samme tid dekodet 48 MPEG-2-strømmer i SDTV-formatet (Standard Definition Television). SDTV er et format for digitale fjernsynssendinger som ikke er høyoppløste (HDTV).

Videoopptaket, som ble vist fram i forbindelse med COOL Chips VIII-konferansen i Yokohama i forrige uke, viste at de 48 videostrømmene ble lest, dekodet og vist fram på en skjerm med oppløsning på 1920 x 1080 punkter, delt i 8 x 6 celler som hver viste en unik videostrøm tilpasset størrelsen på cellen.

Ifølge Tech-On forventer Toshiba at teknologien som ble brukt kan benyttes på datamaskiner hvor brukeren skal få oversikt over hva forskjellige videofiler inneholder, ved å se en rekke miniatyrutgaver av videoene på en gang.

Av de åtte synergetiske prosessorelementene (SPE) Cell består av, ble seks benyttet for å dekode de 48 videostrømmene. Én ble brukt til å skalere skjermen, mens den siste ble brukt til annen type prosessering.

    Les også:

Systemet som ble benyttet, var utstyrt med et operativsystem Toshiba selv har laget for å gjøre programvareutvikling for Cell mer effektiv. Blant annet skal det gjøre det mulig for programvareutviklere å se bort i fra hvilke tråder som skal tildeles hvilken SPE. Dette gjøres automatisk av systemet.

Cell-prosessoren er mest kjent for å være en sentral komponent i Sony neste utgave av spillmaskinen Playstation, men brikken vil trolig også kunne benyttes i en rekke andre sammenhenger, inkludert i medieavspillere av forskjellig slag.

Til toppen