Cell solgt til tyske Pixelpark for 19 milliarder kroner

Det svenske Internett-konsulentselskapet Cell og IT-konsulentene Mandator rakk akkurat å fusjonere før de solgte seg til tyske Pixelpark.

Det svenske Internett-konsulentselskapet Cell og IT-konsulentene Mandator rakk akkurat å fusjonere før de solgte seg til tyske Pixelpark.

Cell Network har selv vært en grådig oppkjøper, men nå blir selskapet selv kjøpt opp. Blant annet har det svenske selskapet kjøpt New Media Science her i Norge etter at disse fusjonerte med Digital Hverdag.

Selskapet er midt i en fusjon med IT-konsulentselskapet Mandator og her i Norge er det blant annet ikke bestemt hvem som skal bli toppsjef. Men i formiddag kom meldingen: Det største Internett-konsulentselskapet i Tyskland, Pixelpark, fremsetter nå et tilbud på kjøp av alle aksjene. Prisen Pixelpark betaler i med sine egne aksjer utgår en verdi på 19,4 milliarder kroner.

Kjøpstilbudet fra Pixelpark gir er 21 prosent høyere enn børskursen på Cell/Mandator, men det har det tyske selskapet råd til. For selv om Internett-selskaper er høyt verdsatt i Sverige er det enda bedre i Tyskland: Pixelpark er verdsatt til 44 millioner kroner pr. ansatt, skriver Dagens Næringsliv.

Med oppkjøpet av Cell/Mandator får Pixelpark 2.300 ansatte spredd over hele Europa og vil ha en børsverdi på 45 milliarder kroner.

- Målet er å bli det største Internett-konsulentselskapet i Europa, forteller en svært fornøyd Bente Sollid, fungerende sjef Cell Norge til digi.no. Dessuten er vi på vei inn i USA, vi har allerede etablert oss i New York og har 50 ansatte der. Her i Norge skal vi ansette 60 nye i løpet av året.

Hvis alle eierne sier ja, forsvinner både Cell og Mandator-navnet til fordel for Pixelpark. Om det tyske selskapet stryker børsnoteringene i Stockholm er ukjent.

Oppkjøpene i Internett-konsulentbransjen er delvis drevet av de høye aksjekursene selskapene har som gjør det billig å bytte til seg mindre konkurrenter. Men muligheten til å hjelpe store internasjonale kunder med kontorer i mange land er selskapenes eget hovedargument.

Til toppen