BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cellus ut i Europa med Vegard Tronhus

Den tidligere sjefen for Everyday.com i Norge, Vegard Tronhus begynner hos SMS-operatøren Cellus. Der blir han ansvarlig for selskapets etablering og ekspansjon ut i Europa.

17. jan. 2001 - 14:24

Vegard Tronhus var med på å etablere MTG konsernet sin web-tjeneste, Everyday.com i Norge, men valgte å slutte i selskapet da det ble klart at man skulle gjennomføre nedskjæringer.

Fra 1. februar trer derfor Tronhus inn i ny jobb hos SMS operatøren Cellus AS.

- Jeg skal drive opp et par land i Europa for Cellus. Jeg skal være med på å etablere organisasjonen, finne mennesker og på mange måter være gründer igjen, sier Tronhus til digitoday Norway AS.

- Jeg vil også se på koordineringen av innholdet for landene man etablerer seg i og det man alt har i Norge, sier han.

Cellus blir med det en av de første norske SMS-operatørene som tar steget ut av landet.

- Vi ser en unik mulighet i å ta en posisjon i det voksende markedet som kommer i Europa, sier Erik Hansen, administrerende direktør i Cellus til digitoday.no.

- Norge er rett bak Finland og har en unik posisjon i europeisk sammenheng, og det er i første omgang fire-fem muligheter vi ser på. Og vi regner med å være oppe i to-tre land før sommeren, uten at jeg vil kommentere noe mer enn det, fortsetter Hansen.

Mest nærliggende er de skandinaviske landene, men hvor Cellus starter opp er også avhengig av systemene til operatørene i de enkelte land, heter det i de knappe kommentarene fra Erik Hansen.

Cellus legger opp til en modell for introduksjon, der de søker partnerskap med lokal ekspertise, mens de selv bidrar med produktekspertise. Noe som gjør at man skal klare seg uten de store etableringskostnadene, og man har derfor heller ikke hentet inn noen penger til denne fasen av ekspansjonen, forteller Hansen til digitoday.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.