Centrino for dyr for PC-produsentene

Taiwanske PC-produsenter mener at Intels nye Centrino-teknologi er så dyr at kun bedriftskundene vil ha råd til det.

Taiwanske PC-produsenter mener at Intels nye Centrino-teknologi er så dyr at kun bedriftskundene vil ha råd til det.

Centrino, Intels nye brikkesett for bærbare PC-er, er så dyrt at bare de mest avanserte og kostbare bærbare PC-ene vil kunne ta det i bruk.

Centrino består av en Pentium M-prosessor, tidligere kjent under kodenavnet 'Banias', komponenter for støtte av trådløst nettverk, samt Intels 855-brikkesett.

Utstyrt med et brikkesett med støtte for 802.11b-standarden og 1,3 MHz Pentium M-prosessor koster Centrino 229 dollar, mens prisen er 244 dollar når brikkesettet støtter både 802.11a og 802.11b, ifølge The Inquirer.

Selv om Intel har uttrykt ønske om at Centrino tas i bruk i de fleste bærbare maskiner framover, vil ikke selskapet redusere prisen på brikkene. Selskapet anser Centrino som et produkt man må betale litt ekstra for å få, men regner med at det vil tas i bruk av konsumentprodukter etter hvert.

Dette er, ifølge The Inquirer en typisk Intel-strategi, for ved å sette prisen høyt, markedsføres Centrino høyende-produkt, noe som betyr bedre marginer over en lenger periode enn om Centrino skulle selges for en billig penge allerede nå.

Det er derfor ingen grunn til å vente på Centrino hvis du ikke vurderer å spytte inn mye penger i din neste bærbare PC.

Til toppen